Calai ai propriilor nostri copii

Un bebelus de numai 3 zile a fost „prajit” zilele trecute intr-un incubator, intr-o maternitate din Bucuresti. Asistenta medicala, care trebuia sa-l supravegheze, s-a luat cu alte treburi si pur si simplu l-a uitat. Acum bebelusul este supus unor interventii complicate, medicii chirurgi explicand ca arsurile au fost atat de puternice incat, pe alocuri, pielea era de-a dreptul carbonizata.
Un alt copil, în vârsta de sase ani a murit înecat în Bazinul Olimpic din Cluj, în timpul cursurilor de înot.  Ancheta ulterioara a aratat ca instructorul era baut, si la ora cursului nici macar nu era echipat, privea copiii de pe marginea bazinului, imbracat in haine de oras.
In urma cu o seara, un alt bebelus, de 1 an, a murit carbonizat in propria casa, cuprinsa de flacari din cauza unui scurt circuit electric. Parintii, spun vecinii, erau plecati prin vecini, la un gratar.
Iar exemplele pot continua la nesfarsit, asemenea cazuri fiind destul de des intilnite in Romania.  Destine distruse, vieti pierdute, copii sanatosi transformati in handicapati.
Cum de am ajuns atat de iresponsabili? Cum de am ajuns sa devenim calai ai unor copii nevinovati? Cum de am ajuns noi, adultii, calaii propriilor nostri copii? Cine si cum sa ne opreasca? Pentru ca aici, sa imi fie cu iertare, nu e vorba nici de saracie, nici de lipsa de perspectiva, nici de criza, nici de politica, nici de campanie electorala. E vorba de noi.
E vorba de nepasare, indolenta, lipsa de responsabilitate, nesimtire crasa. Hei, aude cineva?

Cineva sa ne opreasca!

3 Responses to Calai ai propriilor nostri copii

  1. gabita spune:

    Iti spun eu, cati, cine poate sa ne opreasca. Justitia. Daca justitia si-ar face treaba exemplar, si asemnea cazuri ar fi sanctionate drastic, asistentele, instructorii de orice, nu ar mai indrazni sa faca asa ceva. Despre parintii nepasatori, are Dumnezeu grija!

  2. un hoinar spune:

    E trist ca in Romania se intampla asa ceva. E incredibil sa te joci in halul asta cu viata unui copil. oamenii astia ar trebui pedepsiti aspru. Despre parinti gabita, astia nu ii poti numi parinti.

  3. Just Me spune:

    Sistemul e de vina ca este permisibil…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: