Sfaturi vechi si noi pentru noaptea dintre ani

Obiectul pe care îl veţi ţine în mână de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care puneţi mâna imediat după ora 12 va fi cel mai important plan al vieţii voastre în anul care vine. Dacă ţineţi bani în mână vă va merge bine cu banii tot anul, dacă vă ţineţi iubita sau iubitul de mână vă va merge bine cu dragostea tot anul, iar dacă ţineţi paharul în mână va fi un an vesel.
Foarte important: dorinţa pusă la miezul nopţii de Revelion are toate şansele să se împlinească. E bine să aveţi pe masa de Anul Nou crenguţe de vâsc pentru că aduc noroc. Veţi avea ghinion dacă intraţi fără nici un ban în buzunar în noul an şi de aceea este bine să aveţi bani în fiecare portofel. E bine să nu vă găsească anul nou cu datorii, altfel veţi avea datorii tot anul.
Primul om care vă trece pragul în prima zi din noul an va influenţa tot anul. Persoanele blonde sau roşcate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc. Prima persoană care vă sună sau vă bate la uşă în prima zi din noul an trebuie primită. Nu trebuie să aruncaţi nimic din casă în prima zi de an nou, nici măcar gunoiul! E bine ca ceva sau cineva să vă intre în casă în prima zi din anul nou, nu să iasă! Faceţi ceva, cât de mic, care are legătură directă cu munca dv. în prima zi a noului an pentru a vă merge bine la serviciu tot anul. Nu spălaţi nimic în prima zi a noului an. Această zi trebuie să vă găsească în curăţenie deplină, deci e bine ca înaintea anului nou să faceţi curăţenie şi în cele mai ascunse colţuri. Îmbrăcaţi ceva nou pe 1 ianuarie. Faceţi mult zgomot la miezul nopţii dintre ani pentru a alunga spiritele rele: clopoţei, petarde etc. Nu împrumutaţi bani şi nu faceţi datorii pe 1 ianuarie. Aduce noroc să mănânci carne de porc sau linte de Anul Nou, care va fi luminos şi bun dacă se lasă o lampă sau o lumânare aprinsă până la ziuă. E bine să purtaţi şi ceva roşu în noaptea de Revelion. Ceea ce faci în ajun de An Nou vei face tot anul următor. Copiii născuţi de Anul Nou sunt foarte norocoşi.

114 Responses to Sfaturi vechi si noi pentru noaptea dintre ani

 1. Just Me spune:

  Mai mai,….dar multi poetisti pe-aici, hai hai….care au multe succesuri, dragoste din interesuri, c-am citit in almanahe, ca le-avem Doamne pe toate manati maaaiiiiiii

 2. Mirel I spune:

  Haideti fratilor cu totii
  Cu copii cu nepotii
  Cu matusicu unchi cu frati
  Toti de pe blog adunati
  S-al uram pe domn Just Me
  sai luam sticla de J$B
  Ca-n orasul de cuvinte
  E mai rau ca inainte
  Scrie unu,citesc doi
  Si varsam sticla pe noi
  Scrieti baiiiii!!!!!

 3. Mirel I spune:

  Hai gata ca ma sugruma talentu si mie frica sa nu raman fara aer.

 4. Mirel I spune:

  Aaaaaaaaaaa cat despre premiul pentru urari ‘stiti cine-l merita???
  just me!!!!!!!!!
  ha,ha,ha!!!!!!

 5. Cati Lupaşcu spune:

  Neatza tuturor. Sunteti formidabili, ma bucur ca va am aproape!

 6. Just Me spune:

  Neata cati, neata tuturor, gata a trecut euforia Sarbatorilor, sa trecem si la lucru serioase…te asteptam cu „post-uri” picante sa ne incingem.

 7. Mirel I spune:

  Aha!!!

 8. Just Me spune:

  Ihi !!!

 9. Mirel I spune:

  Intr-o zi, vecinul nostru de bloc si-a luat un aparat de aer conditionat. Era un zaduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer conditionat si nici bani ca sa ne cumparam unul. Sufeream de caldura si de invidie. Aveam insa o biblioteca. Ne-am uitat in ea si am scos cugetarile lui Seneca. Am citit de acolo o pagina-doua despre bine si sensul vietii si, desi cald tot ne era, nu l-am mai invidiat pe vecin.
  Ceva mai tarziu, vecinul si-a deschis un butic si a inceput sa umble imbracat la costum la patru ace. Noi – tot cu blugi.
  Nu-i nimic – ne-am zis linistiti, citind un capitol din Etica lui Spinoza. Apoi vecinul a aparut deodata intr-un M egane argintiu. Noi n-aveam nici bicicleta, dar l-am dispretuit citind din Phaidon al lui Platon. Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Mertan. Nu ne-a pasat, caci si noi il schimbaseram deja pe Platon cu Aristotel. Si-a luat si un 4×4, cel mai mare de pe strada. Noi l-am luat pe Marcus Aurelius, care ne-a facut sa zambim impacati.
  A mai trecut o vreme si vecinul si-a luat nevasta noua: blonda, frumoasa, tanara. Noi – tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia dupa Ioan. Vecinul si-a imbracat soata cu o garderoba intreaga si cu blanuri, basca bijuteriile. Noi ne-am imbracat spiritul citind din Eclesiast. In fine, vecinul s-a mutat intr-o vila la sosea cu gard mare, bodigarzi si piscina. Am rezistat si de data
  aceasta eroic citind Richard III. A urmat o a doua vila – la munte. Dupa ce am vazut-o, ne-am consolat cu Macbeth. O a treia – la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al carei efect l-am consolidat cu Ghilgames, Ghandi si Declaratia de iubire a lui Gabriel Liiceanu. Ne-am simtit cu mult mai bine.
  L-au dat la televizor la o emisiune foarte populara. Ne-am stapanit emotia cu o portie de Caragiale. L-au dat a doua oara cu mare succes: am fi suferit daca nu ne-ar fi ajutat Ananda Coomarasvamy, Cartea lui Iov si Cazul Wagner al lui Nietzsche.
  Asa a trecut ceva mai mult timp… Vecinul isi lua case, masini, iahturi, gagici. Noi raspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel, Berdiaev. Lupta era stransa, dar echilibrata. In sfarsit, intr-o zi l-au aratat cu catuse la maini, umflat de PNA. Am rasfoit atunci fericiti Apocalipsul. Dar peste vreo doua saptamani, vecinul nostru era eliberat si chiar si-a anuntat
  candidatura pe listele unui partid majoritar.
  Scarbiti, ne-am uitat in biblioteca. N-am mai vazut nimic. Ne-am uitat pentru a doua oara. Nu ne-a venit sa credem. Pentru a treia oara ne-am uitat cu atentie. Acelasi rezultat: citiseram toate cartile.
  Si atunci ne-a cuprins invidia…

 10. Razvan spune:

  ca sa mai schimbam ideea ca ne-am saturat de politica si politicieni, astazi am fost pe faleza sa urmaresc slujba de sfintire a apelor si aruncarea crucii in apa. Mie unuia mi-a placut spectacolul a fost tras la indigo ca in anii trecuti dar a fost frumos, soarele a tinut cu temerarii care au infruntat apa rece, nu am avut parte de celebrul ger al Bobotezei. In final doresc sa le urez tuturor care poarta numele Ion, Ioana un calduros LA MULTI ANI

 11. gabita spune:

  La multi ani si din partea mea, Ionilor si Ioanelor!
  Tuturor de pe blog un an mai bun!

 12. Mirel I spune:

  La multi ani tuturor Ionilor,Ioanelor !
  In special lui John from London (nu te vom uita nicidata)joke!!!!!

 13. Cati Lupaşcu spune:

  La multi ani, John! Iti simtim lipsa! Abia asteptam sa te intorci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: