Un grec, doi greci

Moartea lui Kennedy, războaiele din Coreea, Vietnam, Irak, înlăturarea unor şefi de state, epidemii, atentate, încălzirea globală, Hitler, Elvis Presley etc. Lista e extrem de lungă şi cuprinde zeci de scenarii savuroase de carte sau documentar, bine aşezate în spaţiu şi timp, bine corelate cu alte evenimente şi personaje, toate purtând marca „Teoria Conspiraţiei”. Cititi  mai departe aici.

6 Responses to Un grec, doi greci

 1. Madi spune:

  Buna, Cati !
  Interesant subiect … si pe aici ar fi de citit cate ceva lucruri interesante 😉

 2. Mirel I spune:

  Buna seara !!!
  Ce se intampla cu grecia la ora actuala va fi cel mai probil in scurt timp si soarta romaniei.Daca in noiembrie 2008 datoriile externe ale romaniei pe termen mediu si lung erau de 49.718 miliarde de euro cu 29,23 %mai mare decat in 2007 iar in 2010 datoriile pe termen mediu si si lung insumeaza 63,360 miliarde de euro iar cele pe termen scurt 15,138 miliarde de euro este lesne de inteles care va fi soarta romaniei in momentul in care aceste datorii vor trebui platite.Si majoritatea banilor imprumutati in loc sa fie directionati pentru creerea unor noi locuri de munca au fost folositi pt plata salariilor (bugetarilor),pensiilor ,autostrazi(aia de 49 km )si toate astea in conditiile in care pentru 2010 se anunta un deficit bugetar de 5,6 %.Ptiu…..sa nu-mi fie cu deochi ca ma luase valul si patii ca Just Me mancurcai cu cifre .Dar raman tot la parerea ca va trebui sa platim candva aceste datorii si atunci……..ia spuneti voi???

 3. Mirel I spune:

  Aaaaaa …era sa uit. Nu cred ca se poate spune de nici o teorie a conspiratiei in cazul Romaniei .Daca , consumi mai mult decat produci , te mai si imprumuti,si asta in timp nu se intrevede nici o shimbare a situatiei si dimpotriva se inrautateste nu vad de ce nu am ajunge si noi in cel mai scurt timp in situatia grecilor. Iar daca unii baieti destepti(FMI)au destiu bani la ciorap cat sa imprumute intreaga europa poate ma duce gandul sa cred ca exista totusi o teorie a conspiratiei dar in acelasi timp alte tari chiar reusesc sa se mentina pe linia de plutire fara a apela la imprumuturi ,decii………criza loveste numai pe cei slabi.

 4. Mirel I spune:

  SI IATA CA NU M-AM INSELAT!!!
  >
  > Contra unor sume frumuşele, banca de pe Wall Street a încurajat mai
  > multe ţări europene să-şi falsifice deficitele bugetare. Gigantul
  > financiar Goldman Sachs a încasat un comision de 300 de milioane de
  > euro doar pentru „transformarea” unui împrumut în tranzacţie.
  >
  > După ce au fost arătaţi cu degetul pentru declanşarea crizei financiare
  > globale, mult-huliţii bancheri de pe Wall Street revin în atenţia
  > opiniei publice cu noi şiretlicuri prin care şi-au burduşit conturile,
  > lăsând în urmă o Grecie aproape falimentară şi un euro slăbit.
  >
  >
  > Relaţia „toxică” a Greciei cu cea mai mare bancă de investiţii a lumii,
  > Goldman Sachs – al cărei director general, Lloyd Blankfein, mărturisea
  > cu „modestie”, în urmă cu doi ani, că „face lucrarea lui Dumnezeu” – a
  > început în 2001, la puţin timp după ce Grecia a fost primită în zona
  > euro.
  >
  > Banca americană a oferit Atenei soluţia salvatoare pentru a-şi continua
  > cheltuielile bugetare mari, fără a încălca deficitul de 3% stipulat de
  > Criteriile de la Maastricht. Potrivit analizelor Eurostat, guvernul
  > grec „măsluise” rapoartele încă dinainte de aderarea la zona euro, dar
  > fenomenul s-a amplificat după 2001, cu ajutorul Goldman Sachs, care a
  > văzut în Atena „o vacă de muls”.
  >
  > La care nu a vrut să renunţe nici măcar în plină criză. În noiembrie
  > anul trecut, însuşi preşedintele băncii, Gary Cohn, s-a dus de urgenţă
  > la Atena pentru a propune o nouă afacere. De data aceasta, guvernul i-a
  > trântit uşa în nas.
  >
  > Prea târziu însă. George Alogoskoufis, fost ministru de Finanţe,
  > susţine că grecii sunt datori vânduţi băncilor americane până în 2019.
  > Potrivit presei britanice, şi alte state – Italia, Spania, Portugalia
  > şi chiar Marea Britanie – ar fi recurs la aceleaşi subterfugii.

 5. Just Me spune:

  Of of mai Mirele, ai inceput atat de bine si trebuia sa ramai la valul ala.
  Am spus-o candva si o repet, orice teorie a conspiratiei este valabila doar pana in momentul in care incep sa apara o serie de dovezi ce demonteaza conspiratia si uite asa de la teorie trece la practica si de la conspiratie la realitate.
  Ai continuat cu un citat dintr-un mail pe care l-am primit si eu „ontra unor sume frumuşele, banca de pe Wall Street a încurajat mai
  > multe ţări europene să-şi falsifice deficitele bugetare”, aceste fenomene erau conspiratii pana la momentul demascarii situatiei in sine.
  De-asemenea ai punctat faptul ca vom avea aceeasi soarta dar deh….nu este teorie a conspiratiei.
  Atunci eu te intreb pe tine urmatoarele:
  1- cum numesti falsificarea la nivel de bugete, deficite bugetare, etc?
  2- cum definesti cresterea pietei in special imobiliare in Romania, o crestere agresiva in baza unor valori virtuale?
  3- cum numesti faptul ca aceste cresteri au actionat psihologic vis-a-vis de achizitiile in acele momente, achizitii la niste valori imense si repet, ireale?
  4- cum numesti faptul ca aceasta „criza economica” a adus la o scadere a acestei piete care de fapt nu este o scadere ci este valoarea reala a bunurilor insa prin jongleria financiara aplicata printr-o crestere virtuala s-a ajuns in stadiul in care gradul de indatorare al romanilor de rand care nu au vrut decat o casa a lor sa fie pentru unii de peste 200% si numim grad de indatorare raportul capitalul imprumutat pe o perioada si capitalul propriu, cu alte cuvinte am de dat o rata de 1000 de euro iar capitalul meu dupa ce scad cheltuielile lunare, inclusiv cele cu „painea noastra cea de toate zilele” este de 500 Euro….ups….suna rau…
  5- cum numesti incapacitatea financiara pentru majoritatea romanilor de a-si micsora acest grad de indatorare?
  As continua cu zeci de exemple insa ai dreptate, aici nu este o teorie a conspiratiei ci este simplu dragul meu, o inginerie financiara iar aceste jonglerii sunt inventiile americanilor si de fapt sunt armele Capitalismului de a tranforma omenirea in sclavi. Sclavagia financiara este ultima inventie insa cu siguranta vor veni si alte tipologii ca deh, ai 2 bebei si ai vazut diferenta de capacitate intre generatia noastra si a lor, ca nah….genetica asta nu sta pe loc si evolutia individuala este frecventa de la generatie la generatie.
  Mirel, recomand tuturor celor care nu au vizionat 2 filme: Zeitgeist si Zeitgeist Addendum.
  De-asemenea Cati are o serie de carti asa cum a mai zi-o de cateva ori si chiar daca unii dintre noi refuza aceasta realitate care repet….din punctul meu de vedere nu este o teorie a conspiratiei ci doar realitate cruda, atunci sa ii lasam pe ei sa decida de fapt ce este…
  Ai mai punctat ceva Mirel si anume faptul ca noi, romanii consumam mai mult decat producem. Eronat…nu doar noi ci toate popoarele pentru ca aici avem de-aface cu cea de-a doua inventie a Capitalismului si anume Consumismul. In privinta faptului ca nu producem este o a 3-a inventie a Capitalismului si anume Corporatocratia. Acum poti explica daca este teorie sau practica faptul ca piata imobiliara a avut cresteri fictive imense insa tot ce a reprezentat uzine, combinate, etc-uri au avut scaderi tot fictive? E Mirele aici a intervenit aceasta a 3-a inventie.
  In speranta ca deja v-am plictisit o sa mai punctez un lucru. La fiecare preluare de mandat nou al guvernelor ce s-au succedat s-au auzit in campanie si imediat ulterior voci ce rasunau foarte tare vis-a-vis de 2 mari corporatii si anume Sterling si Bechtel, aceasta din urma fiind compania ce construieste la nivel global autostrazi, reconstruieste state, tari, etc, vezi majoritatea statelor distruse in urma razboaielor induse de americani.
  No bun Mirele tata este teorie a conspiratiei sau realitate faptul ca daca primesti bani de la americani ei se intorc tot acolo inmiit?
  Cu alte cuvinte, capitalismul si democratia mult iubita s-au creat si se vor crea prin sacrificii, varsari de sange si sclavagismul aplicat maselor. O fi teorie, nu o fi?
  p.s. Apropos ai tupeu sa iesi in strada sa te revolti impotriva lui Simionescu maine? Da sigur ai tupeu dar cu siguranta sunt cateva moduri sa ti se inchida gura incepand de la santaje pana la agresivitate. Unde este democratia atat timp cat nici presa nu este libera?

 6. Just Me spune:

  Uitasem sa duc ideea mai departe in privinta comentariilor aduse de noile Guverne in frunte cu Primii Ministri. Tariceanu vs Sterling si Boc vs Bechtel. Ati mai auzit ceva comentarii, ceva solutionari, etc?
  Hai sa fim seriosi….teorie a conspiratiei sau nu, toti suntem de copca si cand Situatia cu Sterling se va rezolva iar autostrazile vor fi facute de altcineva decat de Bechtel atunci da o sa zic ca suntem noi nebuni si vedem conspiratii…pana atunci lucrurile sunt clare.
  Offf si cum multe uit eu te rog sa te interesezi ce se intampla daca emitem fizic 1000 RON. Sa fiu mai explicit, aceasta mie de RON emisa fizic atrage de la sine datorii de…..si aici te las sa te documentezi ca esti baiat destept…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: