Şi-au încălecat pe-o şa …

… şi au refăcut povestea „Afacerea Stejaru” aşa: nu toate cele 13 hectare sunt vizate pentru a fi defrişate, este vorba doar de 4. Planul nu ar fi bătut în cuie, ci doar la stadiul de proiect. În plus, decizia finală va aparţine comunităţii şi va putea fi exprimată în cadrul unei dezbateri publice.

Ce glumă bună! Care va să zică, grupul acesta de „investitori” a reuşit să ajungă până aici fără ca cea mai vagă bănuială să răzbească, fără să ridice măcar un semn de întrebare, şi acum, dintr-o dată, opinia publică e cea care va decide. Nu zău! Păi câte afaceri nu şi-a realizat Caruz, de exemplu, cu „avizul” brăilenilor exprimat în cadrul „dezbaterilor publice”! Ce naiba! Pe pariu, dacă informaţia aceasta nu ar fi ajuns la urechile colegilor mei şi aceştia nu ar fi scris, opinia publică n-ar fi aflat şi s-ar fi trezit buimacă tocmai când buldozerele ar fi început să doboare copac după copac!? CITITI MAI DEPARTE AICI.

Materialele suport pentru acest editorial le gasiti AICI  (Vor sa taie Padurea Stejaru!)  si  AICI (Afacerea Stejaru – Cine se ascunde in spatele retrocedarii a 13 ha de padure)

Publicitate

27 Responses to Şi-au încălecat pe-o şa …

 1. silavaracald spune:

  Pe cât punem pariu că dezbaterea îi va da câștig de cauză investitorului? Când sunt atâția bani în joc, și ”societatea” e înțelegătoare și își dă avizul.
  Și chiar așa, la ce ne trebuie păduri? Avm nevoie de cât mai mult beton, fier și sticlă, la spații îngrădite cu garduri electrice, interzise publicului sau, mă rog, cu acces limitat, eventual contra unei taxe, că doar asta e civilizația adevărată. 😀

 2. […] imitatori şi părelnici  hăhăitori. Altfel, cum ar mai arăta cultura noastră ? Unde ne-ar fi discernământul electoral […]

 3. Aliosa spune:

  @ Cati,
  Cum „ banii n-au miros ” , „ scopul scuză mijloacele ” iar opinia publică consultată va fi numai din segmentul implicat in afacere,adică de aceeasi culoare politică, Pădurea STEJARU este ca si tăiată , desi, imi pare ff rău s-o spun .
  Dar, cum astăzi e sărbătoarea LECUIRII tuturor bolilior : http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/04/18/SĂRBĂTORI-PASCALE-FERICITE-IZVORUL-TĂMĂDUIRII, ultimul comentariu,poate după stropirea pe fată cu apa sfintită , cei implicati se vor lecui si opri să mai taie pădurea.
  Weekend plăcut !
  Alioșa.

  • Cati Lupaşcu spune:

   Sincer, Aliosa, astora nici nu le trecea prin cap ca o sa aflam, nici nu ne-au luat in calcul. Acum… Dumnezeu cu mila…. ‘om mai vedea.

   • Aliosa spune:

    @ Cati,
    Dacă nu ar fi mass-media ( nu toata, bineânteles ) , multe FĂRĂDELEGI , abuzuri, favoruri etc, mai pe sleau, ILEGALITĂTI, nu ar fi aflate niciodată de opinia publică. Mare păcat că unii din mass-media coalizează si fraternizează in schimbul unor functii si avantaje materiale cu cei ce jefuiesc la drumul mare bogătiile tării !
    In cazul Pădurea Stejaru, poate,poate,si din cauza opiniei publice dar si a jurnalistilor brăileni onesti, se va incetini măcar tăvălugul fraudei la vedere.
    Imprtant e faptul că ati tras semnalul de alarmă !
    Cu bine, Alioșa.

 4. Observ o nouă modă, în ultima vreme. Se dă cetăţeanului (superficial, de altfel) senzaţia că poate să contribuie la luarea deciziilor (acestea fiind, deja, luate). Circotecă… Şi prin Bucureşti e la fel.

 5. […] 2010 – prezent bugetul nu mai există. Aşa că se fură direct din buzunarul românilor, salarii, […]

 6. Buddywonca spune:

  Superb articol
  trebuie pistonat in continuare ptr a scoate la iveala toate itele afacerii….
  asta inseamna jurnalism responsabil
  Bravo Katy.

 7. […] micuţul Cezar Stratan recita aşa de frumos şi sensibil, Tatăl nostru, ascultaţi-o, vă rog, pe Rhema Marvanne  rostind […]

 8. Defrişarea pădurilor a ajuns un sport naţional. Conştienţi de faptul că stică echilibrul ecologioc, dar interesaţi numai de profitul lor pe termen scurt (şi spun aceasta gandind că efectul desertificare, se va rasfrânge în timp şi asupra lor), indivizi lipsiţi de cel mai elementar simţ civic, sunt gata să contribuie la sacrificarea planetei de dragul banului obţinut cu orice preţ. Te felicit Cati pentru aceasta postare.

  • Cati Lupaşcu spune:

   Multumesc, Aurora. Problema retrocedarilor de padure si defrisarilor ilegale este mult mai grava decat ce reusim sa vedem noi. E un masacru, si nu ma refer la Braila, pentru ca noi avem foarte putine paduri. Vorbesc in general in tara. Un masacru ce se va rasfrange asupra tuturor din pacate.

 9. daurel spune:

  Au facut legile pentru ei si ai lor, inca de pe vremea lui Iliescu, care acum se si bucura si zice: „v-am spus eu ca nu-i bun capitalismul !”
  Toti ciocoii si mafioti de azi au iesit de sub mantaua lui Iliescu ! Ma rog, unii sunt odraslele celor incurajati de marele comunicator…

 10. Andi Bob spune:

  Sper că ai petrecut frumos de sărbători, Cati… scuze că nu ți-am întors urările la timp. Am fost cam adormită zilele astea…

  Cum spun șmecherii, legile sunt făcute să fie interpretate. Restul e show.
  Weekend plăcut!

 11. Mirela spune:

  Cati, pădurile nu s-au retrocedat ca „să nu fie defrişate de cetăţenii inconştienţi” (noi n-am primit înapoi nimic şi bunicii aveau), dar lasă că alţi inconştienţi au voie. Păi nu? Ţara lu papura vodă şi frunza carpatină!
  Weekend frumos vouă, dragii noştri! 🙂

  • Cati Lupaşcu spune:

   Multumim Mirela, si voua la fel. Sa aveti un 1 Mai frumos si cu vreme buna. Eu ma pregatesc sa plec la munca 😦 .
   Multi proprietari de drept sunt in situatia vorastra, iar baietii destepti au facut averi imense profitand de „lehamitea”proprietarilor dobandita dupa ani de tergiversari, solicitari inutile, procese. E un intreg sistem mafiot la mijloc.

 12. Unii taie intreg codrul, pe care multi il au in acte, in composesorat, si privesc cum totul dispare…
  Nu mai este FNI-ul pentru ca toti sa doarma linistiti. 🙂

 13. incertitudini spune:

  Codru-i frate( bun) doar cu unii..alții sunt rude doar pe hârtie..
  Nici lui, codrului, nu-i mai pasă de „rămurelele„ tăiate.

  • Cati Lupaşcu spune:

   Natura se razbuna – alunecari de teren, inundatii, vanturi puternice, munti de zapada, sau, dimpotriva, secete lungi si prelungite, desertificari. veniti la Braila si o sa vedeti exact cat de crunta e razbunarea codrului ucis.

 14. Cati, iar mi-a fugit comentariul in alta parte?

 15. Phiiii! Acum a apărut!! Sterge-le pe acestea doua!!!!
  Multumesc, si te rog, scuză-mă , dar… netul îmi face figuri!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: