Mârlanii de lângă noi

Mă enervează vecinul din blocul de vizavi, care, când ţi-e lumea mai dragă, încinge grătarul în faţa scării. Nu contează că e sâmbătă, duminică sau sărbătoare, că e o seară răcoroasă după o zi toridă şi, poate, vrei să-ţi laşi şi tu ferestrele larg deschise, să intre aerul curat. Nu, domnule, el aproape în fiecare zi pofteşte la grătar. Şi, n-ai încotro, te baricadezi în casă, altfel mirosul şi fumul ar fi de nesuportat. „Fii liniştită! E bine!”, îmi spune prietena mea de fiecare dată când mă plâng, „Vecinii mei fac grătarul direct în balcon, miroase de parcă ar pune focul la mine în sufragerie”. Mai departe puteti citi AICI.

21 Responses to Mârlanii de lângă noi

 1. popateapa spune:

  Ieri în parcarea de la geamul meu ,a oprit un jeep. Am rugat diafana prezenta ce era la volan sa o parcheze pe viitor cu fata, pentru ca gazele de eşapament sa nu îmi intre pe geam în casa. „Asta e! Ia-ţi casa cu curte !” Diafana nu avea mai mult de 25 de ani.
  Asa se va întâmpla şi cu picnicurile. Cine va avea bani, nu va tine seama de lege. Cine are bani, are şi pile.
  PS. am incercat sa postez comentariul pe siite, unde este complet dar nu se inacrca!

  • Cati Lupaşcu spune:

   Va aparea. Pe saitul ziarului comentariile sunt moderate si va aparea dupa ce va fi aprobat.
   Despre diafana… eheiiii cate de astea nu-s si-n Braila. Clocaie orasul de fitosi. De fapt, clocaie tara de pitipoance si cocalari.

 2. […] Recomandări: Ilarie, Caius, Ioan Sorin Usca, Shayna, Schtiel, Mirela Pete, Ragnar, Jocuri cu cuvinte, Clipe de Cluj, Theodora Marinescu, Cella, Gabriela Savitsky, Rokssana, Cati Lupaşcu. […]

 3. […] totuşi motorul economiei duduie. De multe ori faptul ca uni ţin “coada” pe sus duce la dezastru.Pe lângă toate acestea am fost blagosloviţi şi cu un guvern marioneta, de pitici şi de blonde! […]

 4. Clipe De Cluj spune:

  Cati, punctul pe “i” ca de obicei! Am văzut-o la tv pe leana cum înfuleca din cârnaţii la grătar, (destul de obscen gestul, când vine de la o divă). Şi îşi amintea, plină de nostalgie, cum tăiau ei porcul la ţară în copilărie, ce frumos era (???), ce de şorici şi urechi mai molfăia… Atunci de ce ne mirăm?! Daca ministresa (aş zice maxistress-a!) aprobă, se complace şi îi place, ia să-ţi placă şi ţie! Indivizii ăştia trebuie puşi la punct de către armata de vecini oripilaţi. Să meargă la pădure, chiar dacă nici acolo nu lasă curat, dar să meargă departe de oraş. Lenea-i mai mare decât pofta de …străvechi obiceiuri nomade, când se prăjeau cărnurile direct pe jar şi totul mirosea ca la şatră. Recunosc că la noi nu (mai) există problema asta. Dar ne confruntăm cu o alta, la fel de spinoasă: pentru a scăpa de cheltuielile de bloc, o grămadă de pensionari au hotărât să se mute pa malul Someşului, cu tot calabalâcul, în rulote şi corturi. Sinistru…Oamenii ăia folosesc pădurea pe durata verii, pe post de toaletă, se spală în Someş, spală rufe şi vase în Someş, şi astea toate sub prvirile autorităţilor (aprobatoare). Ei spun că-s la picnic! Dacă leanei îi place cârnaţul sfârăind, din care muşcă live la teveu, totul pare posibil. Dacă ăia de-s la putere acum, nu au respect faţă de natură, om, societate şi chiar faţă de ei înşişi (că e obrazul lor în joc, dar nu-l au), dacă ei sunt mârlanii număru I, ce să mai sperăm noi, care ne revoltăm? Mârlănimea cu bani conduce ţara asta, dar putoarea de fum intră în casele oamenilor şi asta nu e bine…Cei afectaţi vor trebui să îşi facă singuri dreptate. sau să aştepte (de când şi până când?)o lege care să fie respectată!
  Cati, îşi dorim mult aer curat şi veşti bune să ne dai. Succes şi un weekend excelent!:)

 5. Mirela spune:

  Cati, fără legătură cu articolul (au scris Clipele), tema de sâmbăta viitoare, aleasă de tine,numită Povestea parfumului inocenţei sau Parfumul inocenţei, dedicată Zilei Copilului 1 Iunie, e foarte inspirată si atrăgătoare. Cine doreşte să scrie, menţionez că nu e vorba exclusiv despre parfum, sunt poveşti de viaţă sau ficţiune, în care parfumul poate fi şi metaforă, amintire, aluzie sau chiar..mireasmă. Te rog, odată cu publicarea articolului de săptămâna aceasta, sa menţionezi tema următoare, o voi face si eu!
  O zi excelentă! Numai bine!:)

 6. Cati,
  Marlanul tau, e si al meu.
  Ca nu pricepem a democratiei, cale
  In care el isi face, cum vrea de cap
  Iar noi, sa nu il suportam, in resemnare

  Madi si Onu

 7. Buddywonca spune:

  Pe aici in canada care este in zona societartilor civilizate…..exista legi locale care se numesc Bylaws si printre acestea sunt si cele care interzic gratarul (barleque) in anumite zone…De regula nu se accepta gratare pe balcoane in primul rind din motive de siguranta…deci fire department (pompierii0 nu dau aprobare…nu este legal nici in fata blocului in zone amenajate din acelasi motiv mentionat mai sus si din motive extetice, civice deci de civilizatia bunului simt….
  Amenzile sunt f f dure si se merge si pina la privare de libertate dc nu sunt respectate bylaws.
  Discutind mai pe larg subiectul se pot face gratare in zonele verzi special amenajate ca de ex. in parcuri cu zone speciale, in campinguri, in zonele verzi din preajma parcarilor depe autostrazi…oriunde exista gratare fixe instalate de autoritatile locale ale `parks and recreations`.
  Deci in societatile civilizate totul este controlat prin legi si lumea le respecta…..si s-a civilizat…invatat asa…..
  de aceea e bine sa existe legi ptr orice…se forteaza segmentul de populatie mai slobod si cu lipsa de respect fata de aproape…sa respecte legi si deci sa se civilizeze fortat ….in decursul timpului….

 8. incertitudini spune:

  Vezi, tu, dragă Cati, eu voiam să trag o fugă până la tine..
  Speram că nu sunt indivizii ca respectivul pe care bine l-ai încondeiat.
  Asta face și vecinul de la parter! Și, în timp ce întoarce micii- îmbrăcat sumar, că lumea trebuie să-i vadă și bicepșii- discută la telefon..îi știu toate rudele, unde pleacă a doua zi, ce mașină urmează să-ăi ia..
  Vezi, de asta ți-am urat să-ți faci casă!
  Mult noroc!

 9. […] de Cluj,  Dexign, -X-,  Gina,  Aurora, Daurel, Ana ,  Gabi Cimpoca, Caius, Coolnewz, Cati, Danielle Wolf, Gabi, Gabi Raza de soare, CARMEN, Nea Costache, Gabriela Savitsky,  Vera,  Vania, […]

 10. […] astea fiind spuse vă trimit vouă: Alexander, Ammelie, Angelo, Baltazar, Carmen Negoiţă, Cati Lupaşcu, Doina Popescu, Lif, Marian Coman, Marian Sabo , Ciprian Neculai, Costel-Daniel Arfire, Meneopol, […]

 11. daurel spune:

  Atat de convingator i-ati incondeiat, incat simt mirosul si aud muzica pana la mine in sufragerie, unde savurez niste verzaturi.

 12. […] apucat; fetele erau marisoare, masina era urâta; deja eram la curte si fãceam grãtare ca niste nesimtiti; acum, respectiv de vreo zece ani, facem grãtarele pe aragaz dupa ce ne asiguram cã deja pluteste […]

 13. Zamfir POP spune:

  Într-o situaţie oarecum asemănătoare, un diafan, cam de vârsta diafanei, mi-a explicat că „nu se mai portă bunul simţ”. Nu ştiu de ce nu mi-a răspuns la curiozitatea mea: dacă-ţi ofer un dos de palmă, îţi aminteşti că TREBUIE să mai existe bunul simţ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: