Pe tocuri, între ape

Nu am scris o dată despre problemele din învăţământ, fie că a fost vorba despre program sau programe şcolare supraîncărcate, examene măsluite sau trucate, nedreptăţi, corupţie, finanţare, lipsă de disciplină, dezinteres etc, să nu îmi sară în cap oameni din sistem. Şi îi înţeleg, într-o anumită măsură, e normal să fie aşa. Din cancelarie, şcoala românească se vede altfel decât din bancă sau din afara zidurilor şcolii. De la catedră, problemele care macină sunt altele decât cele resimţite din spatele băncilor sau dintr-o redacţie de ziar. Şi apoi, şcoala românească e un subiect atât de complex, care include atât de mulţi factori, încât mi se pare normal ca atunci când îl supui dezbaterii să apară controverse.  Cititi mai departe in „Obiectiv – Vocea Brailei”. 

Iar aici gasiti impresionanta poveste a celor doua DOAMNE de poveste.

Publicitate

12 Responses to Pe tocuri, între ape

 1. CT spune:

  Societatea, in momentele actuale, are nevoie de asemenea exemple. Nu cred ca mai e nevoie sa scriu aici cata admiratie am pentru asemenea fiinte. Bun.

 2. redsky2010 spune:

  am citit si am multumit in gand: stiam eu ca mai exista oameni adevarati, profesori care isi iubesc profesia si o fac cu drag!

 3. […] zile vor fi internaţi în spital ,     Alioşa Popovici   ,  Amza Carmen , Bătăiosu Mihai , Cati Lupaşcu , Starea Natiuni , Sibilla  , Teodora , Theodora      si multi […]

 4. […] invit la amăraela mea şi pe Adi Moisecu, Cati Lupaşcu, Nea Costache, Teodora,si iar Teodora,Starea Natiunii, sibilla,Amza […]

 5. […] ziceţi şi voi : Alioşa Popovici, Amza Carmen,Cati Lupaşcu,Ionuţ Iancu, Madi si Onu, ?,Teodora, şi iar Theodora, Sfinxul 777, Adrian Năstase,   Oana […]

 6. daurel spune:

  Ma cam revolta primarul…
  Sugerez ca numele Doamnelor sa fie trecute la etichetele postarii, daca aveti posibilitatea…

 7. Aliosa spune:

  @ Cati,
  Bună ziua !
  Din păcate la noi totul se generalizează !
  Cu sigurantă că sunt si profesori cu drag si pasiune pentru profesia lor. Dar, ce te faci când seful statului spune : „ școala românească scoate tâmpiti ” ?
  Fiindcă mi s-a făcut lehamite de politica noastră dâmboviteană, te invit pe http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/08/08/STADIONUL „ ARENA NAȚIONALĂ” să vezi ce-am văzut si eu !
  Cu respect,
  Alioșa.

 8. Exista copii buni si copii care nu sunt pasionati de invatatura. La fel exista si profesori care nu reusesc sa ia o nota de 5, sau profesori dedicati, pasionati de meseria lor, pentru care stima si „jos palaria”. Poate au ramas prea putini cei care se dedica trup si suflet scolii si astfel majoritatea da tenta cenusie din invatamant.
  Tot respespectul pentru cele doua profesoare!

 9. Mirela spune:

  Cati, pe langa profesorii care n-ar trebui sa mai intre intr-o scoala, exista si acei oameni minunati, care , constienti fiind de salariile mizerabile, sunt la fel de constienti si de faptul ca educatia trebuie facuta cu…orice pret. Cinste lor, asa putini cum sunt. Cati , sper ca esti bine, as vrea sa te si vad pe blog! 🙂

 10. Gabriela spune:

  Unii se ambitioneaza sa vada numai defectele sistemului de invatamant romanesc. Cu toate acestea, exista si acei dascali dedicati meseriei, in fata carora ar trebui sa ne inclinam cu respect. Cu certitudine, multi dintre noi, am avut drept mentori pe unul dintre profesorii nostri din invatamantul preuniversitar.

  Pentru Aliosa – Tampit este cel care uita ca si el este ”produsul” acestei scoli romanesti !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: