Cronica unei nebunii anunţate

Spirite încinse, acuzaţii, cereri de demitere a ministrului, discuţii pătimaşe. O politizare excesivă a unei situaţii, triste ce-i drept, dacă ne gândim la cifre, dar, trebuie să recunoaştem, previzibilă. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră vă aşteptaţi la o minune, adică la un procent onorabil de promovabilitate la sesiunea a doua a bacalaureatului, dar, din punctul meu de vedere, chiar nu era cazul să ne facem speranţe deşarte. Da, matematic pare dezarmant – nici măcar 2 copii din 10 nu au reuşit să obţină media 6 -, dar dacă privim cinstit şi corect dincolo de aceste date, o să înţelegem: nici nu avea cum să fie altfel în condiţiile date. Iar când spun condiţiile date nu mă refer nici la subfinanţarea sistemului, nici la calitatea elevilor sau cadrelor didactice, ci pur şi simplu la faptul că, sincer, nu ştiu câţi dintre cei 8 respinşi ar fi avut ce căuta în acest examen. Cum să te aştepţi la rezultate remarcabile de la nişte copii aduşi „cu forţa” la liceu, trecuţi de la un an la altul mai mult de milă sau de silă, ca să nu se desfiinţeze clasa! Cititi mai departe in „Obiectiv – Vocea Brailei”. 

Publicitate

16 Responses to Cronica unei nebunii anunţate

 1. oanaclara spune:

  Pai cum sa aiba promovabilitate diferita de cea din iunie , daca sunt aceiasi elevi care s-au prezentat si aunci? Doar de se intampla vreo minune si venea Zana Maseluta sa le indese in creierase materia pe care ar fi trebuit sa o parcurga . 🙂

 2. Ai perfectă dreptate când afirmi :
  ”Cum să te aştepţi la rezultate remarcabile de la nişte copii aduşi “cu forţa” la liceu, trecuţi de la un an la altul mai mult de milă sau de silă, ca să nu se desfiinţeze”. Mai vrea cineva să recunoască un adevăr ?

 3. VirtualKid spune:

  Nici mie nu imi este pe plac o comparatie oarba intre ce era atunci, versus ceea ce este acum, insa nu pot sa nu observ lejeritatea cu care este calcata in picioare limba romana (simplu exemplu). Imi este greu sa cred ca celelalte discipline au parte de un alt tip de tratament.

  Zilele trecute am gasit pe FB o conversatie intre niste medicinisti si am fost consternat de lejeritatea cu care renuntau la cratima, la virgula, chiar si la topica fireasca. Nu cred ca medicinistii din urma cu douazeci de ani ar fi facut un astfel de rabat, fie chiar si pe niste ciorne. Eu asa cred!

 4. Gunoiul acesta stătea de prea multă vreme sub preş şi trebuia scos la lumină pînă la urmă.
  Copiii aceştia minţiţi cu diplome de doi bani erau de două ori păcăliţi : la finele universităţii, erau nişte neisprăviţi : nici intelectuali, nici meseriaşi; tocmai buni de tocat frunza la cîini.
  Cine sunt perdanţii ? Găştile d’alde bondrea cu sh lui penal cu tot.

 5. Aliosa spune:

  @ Cati,
  Bună ziua !
  Sunt de acord cu toate concluziile trase de tine ! Cu permisiunea ta aș face și eu câteva precizări :
  a) Era normal ca doar 2 din 10 să ia BAC-ul in cea de-a doua sesiune având in vedere „ interesul ” respinșilor din vară față de neștiința lor observată de toți.
  b) Din vară și până in toamnă, in loc SĂ INVEȚE pentru a lua examenul de bacalaureat, au „ invățat ” de toate ( la mare, la munte, la discoteci, baruri , autostrăzi și linia de centură, concerte de manele și alte genuri de muzică etc etc ) dar ,nimic legat de materia prevăzută pentru examen chiar dacă li s-au oferit și meditații gratuite !
  c ) Cum dragoste fizică cu de-a sila nu se poate, nici CARTE fără voie și voință nu se face !!!
  d) Partea dureroasă este că cei 90.000 de ELEVI care nu au promovat examenul de BACALAUREAT vor ingroșa rândurile ȘOMERILOR și vor primi din banii noștri, 250 de lei lunar fără ca măcar să ințeleagă de ce-i primesc sau, să-i folosească „ cu cap ” iar in teribilismul lor cronic, VOR VOTA la anul care vine, AIUREA-n porumb !!!
  Weekend plăcut !
  Cu respect,
  Alioșa.

 6. Andi Bob spune:

  Nu-mi dau seama cine ar reuși să le inducă acestor copii plăcerea de a învăța, de a cunoaște frumusețea științelor și artelor, omenia și toate virtuțile pe care le poate îmbrăca un suflet frumos educat.

  Îmi amintesc că mergeam la liceu doar de dragul colegilor și a unor momente – rare – în care profa de română avea chef și răbdare să ne momească spre subtilități inegalabile ale literaturii clasice.

 7. daurel spune:

  Zic la fel ca Andi Bob: scoala ar trebui sa fie mai atractiva.
  Cum? Cu regret(e) declar ca inafara de „corn si lapte”, generic vorbind, nu stiu nimic altceva ce ar tenta …

 8. Sunt de acord cu ce au scris Andi Bob si Daurel.

 9. […] cum am zis si ieri, preluind ideea de la Andi Bob, cred ca scoala obligatorie ar trebui sa fie atractiva. Cum s-ar […]

 10. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

 11. Mirela spune:

  Am trecut cu drag si dor pe-aici, sa las gandul bun si…si sa-ti urmez exemplul! Cati draga, inca din vacanta de vara am rarit-o cu bloggereala, am alte prioritati si ma simt mult mai bine cu ele! 😉
  Asa ca, uite cum ne-am potrivit, si cu Auras (Aurora nostra)! Raman fidela Miercurii fara cuvinte si Povestii parfumate, poate si cate ceva despre DEXIGN si arta, dar rar. Si voi citi articolele tale scrise de un condei profesionist.
  Inca odata, an scolar cu bucurii, sanatate si reusite! Il pupam pe Coco si pe tine, evident. Zi frumoasa! 🙂

 12. […] Cati,Carmen, Gabi1B2I3, Ana unui alt Preludiu,   Teo Negură, Aurora,Luna Patrata, Clipe de Cluj, Rokssana,  Gabriela Neagu, Coolnewz,Daurel,CELLA,    Daurel,   Gina, Vera , Gabi Cimpoca,Ioan Usca Vania, Napocel, Danielle ,   Papornita, Theodora, Vania, Verovers, Zina. […]

 13. […] speciali: Mirela Pete, Cati,Carmen, Gabi1B2I3,    Teo Negură, Aurora,Luna Patrata, Clipe de Cluj, Rokssana,  Gabriela […]

 14. Deny spune:

  Buna, Cati! Asa este, intr-adevar, mai ales ca eu ma gandesc la copiii proveniti de la scolile de Arte si meserii. Candva s-a discutat sa se dea subiecte mai usoare pt ei, pt ca nu se duc la facultate, dar domnii universditari au sarit ca arsi, ca nu vor avea studenti. Acum, nici nu mai exista astfel de scoli, toata lumea face liceul, clasele se fac cu 25 de elevi…Trebuie observat efectivul claselor…Trist! Sa speram ca va fi mai bine, dar nu stiu cum. Eu, cel putin, voi merge din clasa in clasa la cele terminale, voi discuta cu dirigintii, cu parintii chiar, pt ca e cumplit ce s-a intamplat. Elevii sunt dezinteresati, iar noi incercam sa evitam ce s-a intamplat in acest an.

 15. […] Gabi1B2I3, Aurora, Clipe de Cluj , Cati, Gabi Cimpoca, Gabriela Elena,Napocel, Danielle, Daurel, Gabriela Savitsky,CELLA, Luna […]

 16. […] a oraşului vechi, a urbei medievale, care este Clujul nostru. Mirela, Carmen,  Aurora,  Cati, Gabi Cimpoca, Gabriela Elena,Napocel, Danielle, Daurel,Sara, Gabriela Savitsky,CELLA, Gabi, Luna […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: