Omul bun şi statul strâmb

Om bun. Ce mai reprezintă pentru societatea de astăzi conceptul „să fii bun”? Bun creştin, bun coleg, bun cetăţean, bun român. Om bun. Câţi dintre noi mai reuşim astăzi să fim buni! Buni în sensul acela atotcuprinzător al cuvântului, adică sinceri, corecţi, cu bun simţ, cinstiţi, curajoşi. Mai putem fi noi astfel, astăzi, în această societate care parcă are un singur scop: să „ucidă” omul bun din tine? În această societate anapoda, câţi dintre noi ne mai permitem „luxul” de a fi buni?

Cititi mai departe in „Obiectiv – Vocea Brailei”.

14 Responses to Omul bun şi statul strâmb

 1. costin tanasescu spune:

  Cati, nu tin minte sa ma fi impresionat vreun articol de-al tau mai tare decat acesta. O lectie de morala, cu gust amar… Intr-adevar, sistemul nu iti mai permite sa fii bun. Dar asa trebuie sa se intample pana ce Dumnezeu nu ne va mai suferi si ne va da o palma grea de tot. Seara buna!

 2. Cati Lupaşcu spune:

  Imbratisari de la Braila si nu uita niciodata sa ramai un om bun, asa cum esti acum 🙂

 3. […] BLOGUL ZILEI https://catilupascu.wordpress.com/2011/11/10/omul-bun-si-statul-stramb/#comments […]

 4. Cati,

  O excepţie: Madi.

  Şi eu încerc să-i urmez pilda:
  -mănânc din farfuria mea, câştigată onest,
  – nu râvnesc la troaca nimănui,
  -şi caut să nu mă abat de la preceptele eticii congenitale.
  -în plus, încerc puţină introspecţie, să văd în ce măsură, mă deosebesc de strâmbă-stat.

  Iar ca Madi, eşti şi tu, şi mai sunt şi alţii, dar nu destui, încât să aducă pe linia de conduită necesară, victimile manipulate politic

  Statul suntem noi, dar să nu votăm lichelele, să nu ne otrăvim, cu umorile proprii, închipuite a fi credinţe şi convingeri ideologice.

  Madi şi Onu Blog

 5. pisicaru spune:

  Adevarat sa dus frumusetea si fericirea sufleteasca din noi, cineva are interesul ca noi sa pierim sufleteste sa fim rai sa ne dusmanin, sa ne urim, oare de ce ? care sunt scopurile ascunse care duc la starile de fapt existente? Vor sa faca din noi carne de tun, sclavi moderni condusi prin lipsa banilor si indatorarea la banci. Totusi dumnezeu a pus in noi ceva care ne da puterea existentiala de a deosebi raul de bine folosind frumusetea iubirii care lucreaza in noi aducind bunatatea si darnicia sufleteasca pentru adevar si dreptate.

 6. […] fi îndeplinite, iar după care vor fi noi alegeri. Partenerii  de coaliţie ai lui Berlusconi, Liga Nordului, a rămas indiferentă faţă de un guvern de uniune, şi partidul lui a fost divizat. Aceştia […]

 7. […] bloggaristica: Andi Bob, Alex Mazilu, Bogdan, Cati, Călin Hera, Exoligu, Flavius, Gabriela Savitsky, Haicasepoate, Lunapătrată, Mirela Pete, Madi […]

 8. John from London spune:

  Bunaaa Dimineatatatatatatatataaaa!
  Pai om bun , om bun nu o sa mai vedeti cum nici pod peste mare sau asistenta fata mare!Este?
  Inteleg ca dragostea ta de mama si formatia profesionala, da, te indeamna sa ii inveti pe ceilalti sa fie buni dar asta e in lumea asta sti si tu ca norocul , sansa , destinul , joaca un rol important!
  A fi cinstit e o prostie , pentru ca asta e viata , lumea noastra e asezata stramb , e nevoie de o resetare , asta e , un mare eveniment ne va aduce cu picioarele pe pamant , vom suferi si apoi vom uita iar si uite asa .
  Scapa cine poate!
  Cu stima Jonathan

 9. VirtualKid spune:

  Cati draga mea, mai scrie naibii si ceva de bine, ca sa nu simt nevoia sa imi tai venele cu o unghie rupta. Stiu ca ne afundam in cacao, dar chiar si pe puntea Titanicului s-au gasit niste nebuni care sa mai aiba puterea sa cante….
  Daca tot crapam, macar sa o facem cu zambetul pe buze!

 10. Popateapa spune:

  Şi atunci, ce faci, tu, omule bun? Puţin câte puţin, începi să te schimbi.. Eu nu vreau să mă schimb! te rog o părere despre astfel de oameni
  Amândoi ştiţi că nu am făcut altceva decât am dat dispoziţie să fie vândute, către salariaţii pe care îi conduceam, câte maxim două seturi pluşate care se confecţionau în secţia pe care o conduceam. Mai mult, ca să pot da această dispoziţie, am cerut şi obţinut aprobarea din partea C.O.M. Contravaloarea acestor seturi pluşate a fost oprită pe ştatul de salarii la fiecare salariat în parte.
  Nu a existat nici un prejudiciu. Dacă în locul meu era altcineva, putea să invoce şi statutul de opozant al regimului Ceauşescu, pentru că am plătit o ceartă cu procurorul şef de atunci.
  Tot pentru ştiinţa domnului viceprimar, întreprinderea unde lucram a refuzat să fie parte în proces, considerând că sunt total nevinovat. Ca dovadă, după un an şi cinci luni de detenţie am venit acasă şi în 48 de ore am fost numit conducător (acelaşi post avut anterior) la vechiul loc de muncă.
  Nu regret nimic şi afirm cu tărie că şi atunci când unii se ascundeau de frică, eu am fost de partea celor mulţi, a salariaţilor care nu aveau resurse suficiente pentru a achita preţul integral dintr-o dată
  http://popateapa.wordpress.com/2011/11/15/scuze-domnule-tone-petre-pentru-ca-am-folosit-cuvantul-delapidare-in-legatura-cu-persoana-dumneavoastra/
  http://popateapa.wordpress.com/2011/11/15/drept-la-replica-tone-petre/
  Mulţumesc

 11. […] Adela, Ana Veronica, Cati, Costache, Dana, Dispecer, Gabriela, Imagini, Link-Ping, Mirela, Răzvan, […]

 12. […] Datorii: Adela, AnaVeronica, Cati, Costache, Dana, Dispecer, Gabriela, Imagini,Link-Ping, Mirela, Răzvan, Rokssana, Schtiel, Shayna, Teo, Theodora, Tu, Vania. Like this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. ← Rebrenduire […]

 13. Theodora spune:

  Putem … dar este greu

 14. Cred că trebuie să rămânem buni în familie, buni în muncă, buni în pătrăţica noastră. Conducătorii statului sunt vremelnici, roata istoriei se întoarce şi fiecare culege ceea ce seamănă.

  Adevărata şi singura putere a omului este puterea de a fi bun, puterea de a face bine! Eu altă socoteală nu ştiu şi-s prea bătrână să-nvăţ altele de-acum-nainte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: