O bucată de carne de porc de 985 grame, trecută printr-o maşinărie de injectat saramură, a ajuns în doar câteva secunde să cântărească 1.520 de grame. Peste 500 de grame în plus, cât ai clipi. Experimentul, realizat în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, prezentat de un post de televiziune în urmă cu câteva seri, m-a lăsat fără grai. Sincer, mă gândeam eu că ceva e în neregulă, am găsit deseori în punga vidată sau caserola de carne inexplicabil de multă apă, dar că nesimţirea poate ajunge până aici – să o umfle cu 50% – zău dacă am crezut! Şi, totuşi, aceasta e carnea pe care o cumpărăm din comerţ, specialiştii intervievaţi… cititi mai departe in „Obiectiv – Vocea Brailei”.
[…] pentru Cati, Cristi, Cristian şi Geanina Lisandru, Hijodealgo, Luna Pătrată, Teo, Mel, Unchiul Vanea şi […]
Păi aşa şi e, ce nu e din pepiniera proprie nu-i sigur niciodată. Ăştia urmăresc micşorarea populaţiei 😀
si eu care credeam ca rotunjirea profitului acestor ”entitati” comerciale, la produsele de carne – se rezuma doar la fundul dublu dintr-o caserola de polistiren, umplut cu un absorbant ce retine lichid ..
astfel ca acolo sunt cel putin 150 de grame de apa ..cu pret de .. evian!! :))