Lansare de carte la Cercul Militar

Cercul Militar găzduieşte astăzi, începând cu ora 13.30, lansarea cărţii „Cântece din prepeleac – Cronica pictată-n rime”, ce poartă semnătura lui Marian Ilie.
Volumul cuprinde o serie de parodii scrise la sfârşitul anilor ’80-începutul anilor ’90, perioadă în care Marian Ilie era ofiţer de legătură în cadrul Secţiei Legături Externe (SLE) din Marele Stat Major. Versurile, după cum declară autorul, nu au fost scrise cu intenţia de a fi publicate: „Iată-mă, aşadar, poet printre diplomaţi. Am început să «exersez» actul creaţiei în noile circumstanţe, refugiindu-mă în parodie, «aplicată» cu ocazia diferitelor evenimente din Secţie. Mi-am căutat refugiul în parodie după ce, în 1986, volumul «Contopit cu ţara», mi-a fost retras din tipografie deoarece se «descoperise» în şpalţ că e o poezie «cam subversivă». N-am gândit vreodată că voi publica cele scrise în cei 12 ani de activitate în SLE/SLME – perioadă întreruptă doar de anii în care am fost ataşat militar la Ankara. Ideea publicării a venit recent, după succesul celuilalt volum de parodii «A doua Scrisoarea III»”.
Marian Ilie a debutat în 1972, în Revista „Contemporanul”. A publicat apoi grupaje de poeme separate în Amfiteatru, Tomis, Cuget Liber. Timp de 8 ani a prezidat cenaclul literar „Mihail Sadoveanu” al Casei Armatei din Constanţa.
Pentru activitatea lui a fost răsplătit cu mai multe premii, cel mai important fiind Marele Pemiu al concursului naţional de poezie „Carmen Patriae”, pentru un grupaj inclus în volumul „A doua Scrisoarea III”, iar cel mai recent, Premiul „Slam Râmnic”, al Festivalului Internaţional „Titel Constantinescu”, ediţia a IV-a, pentru volumul „Cântece din prepeleac – Cronica pictată-n rime”, apărut anul trecut la editura „Rafet”.
Marian Ilie s-a născut în 1950, în satul Gulianca, comuna Salcia Tudor.

Publicitate

5 Responses to Lansare de carte la Cercul Militar

 1. Cati Lupaşcu spune:

  Don Pedrino ne vedem la Cerc. Tinem pumnii!!!!!!

 2. ginamihai spune:

  Vă însoțesc și eu cu gândul!!!

 3. john from London spune:

  Te felicit pentru sufletul tau frumos !
  John

 4. Demn gest pentru actul creatiei.
  Felicitari, tie, si lui Don Pedrino!
  Madi si Onu

 5. Jocuri spune:

  Am citi cartyea este de 7-8 maxim

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: