Dacă tot ne jucăm de-a „Popa Prostu”, măcar să fie pe pedepse

Tragem linie şi obţinem: 49%. Aceasta a fost promovabilitatea finală, la nivelul judeţului Brăila, după cele două sesiuni ale bacalaureatului 2012. Un procent apropiat de media naţională, un rezultat catalogat drept „neonorant”, care ne demonstrează, odată în plus, că învăţământul are mari probleme. Noul ministru, Ecaterina Andronescu, recunoaşte asta şi promite o reaşezare a lucrurilor pe făgaşul normal. Normalitate care, în opinia ei, este reprezentată de examenul diferenţiat … Mai departe AICI.

19 Responses to Dacă tot ne jucăm de-a „Popa Prostu”, măcar să fie pe pedepse

  1. [„Prost sunt eu că am venit, proşti şi voi că aţi citit!”, a scris un candidat pe lucrarea de bacalaureat. Şi are dreptate!]
    Depinde de cine apreciaza,si daca o face cu buna credinta, sau din interes jurnalistic.

  2. Buddywonca spune:

    Interesant articol, omniprezent in mass media romaneasca…..
    Comparind datele din Ro cu cele din Canada si USA si prin prisma experientei mele de aproape 25 de ani de N. America …cred ca idea unui bacalaureat profesional nu e rea…..avind in vedere nivelul slab de pregatire a cel putin jumatate din cei ce termina liceul……lucru similar cu ce este si in Canada si State.
    In ziua de azi nu se mai pune accentul pe insusirea temeinica a unei discipline….. ex. pe aici nu se oinvata o teoreme cu definitie si demonstratie si nu se cere asta pe la examene…
    SE INCEARCA O EXPLICATIE PRACTICA SI ATIT…..
    Se pune mare accent pe insusirea limbii vorbite.si scrise….pe exprimarea fluenta vorbita si scrisa a unei idei…..pe cunostiinte temeinice de computere care nu se invata decit practic……pe capacitatea de a cauta pe internet datele necesare rezolvarii unei probleme…etc., etc.
    Din toate aceste motive si nu numai….nu mai exista examen de bacalaureat pe aici …..ci doar niste teste de evaluare si diploma de absolvire a liceului…
    Ptr o mica parte din elevi cu calitati deosebite se foloseste in continuare un examen „international bacalaureat” necesar ptr intrarea la anumite universitati americane si ptr obtinerea anumitor burse.
    Acum dc. un elev intra la un college (un fel de scoala posliceala de profesiuni) si urmeaza sa zicem o specializare de 2-3 ani si obtine technologist diploma….dupa incadrare si o experienta practica de un numar de ani care variaza de la specialitate la specialitate…..poate continua mai departe la universitate in aceasi specializare din anul 3 spre exemplu….
    deci sistemul este f flexibil si se bazeaza pe maturizarea umana si intelectuala a persoanei….
    Asta oinseamna dupa mine cursivitate in invatamint ….nu tipul actual de bacalaureat din Ro…care nu inseamna si nu dovedeste nimic si mai mult pune bete in roate dezvoltarii umane si intelectuale a oamenilor…..
    asi zice ca motoul lui Solitairear trebui schimbat in „prost sunt eu ca am venit…prosti si voi ca m-ati primit” sau mai bine zis „prost” la ” prost” isi scoate ochii….adica esti pus sa dai un examen pe care sti din start ca nu poti sa-l iei si pe urma faci contestatie si ti se aproba….pe motiv de punctare inconsistenta….sau mai pe sleau munca degeaba din toate partile…..

  3. […] spre prieteni vechi: Călin Hera, Andra Pavel, Adrian Voicu, Alex Mazilu, Arcadia, Cati Lupașcu, Consiliu, Giogi, Silavaracald, Rocsana, Virusverbalis, Zamfir Pop, Florina Lupa Curaru, Blog de […]

  4. […] spre prieteni vechi: Călin Hera, Andra Pavel, Adrian Voicu, Alex Mazilu, Arcadia,Cati Lupașcu, Consiliu, Giogi, Silavaracald, Rokssana, Virusverbalis, Zamfir Pop, Florina Lupa […]

  5. […] spre prieteni vechi: Călin Hera, Andra Pavel, Adrian Voicu, Alex Mazilu, Arcadia,Cati Lupașcu, Consiliu, Giogi, Silavaracald, Rokssana, Virusverbalis, Zamfir Pop, Florina Lupa […]

  6. […] spre prieteni vechi: Călin Hera, Andra Pavel, Adrian Voicu, Alex Mazilu, Arcadia,Cati Lupașcu, Consiliu, Giogi, Silavaracald, Rokssana, Virusverbalis, Zamfir Pop, Florina Lupa […]

  7. Aliosa spune:

    @ Buna ziua Cati !

    Aliosa.

  8. […] Asasinarea judecătorului Borsellino, simbolul luptei antimafia, în 1992, 57 de zile după cea a judecătorului şi amicului său, Giovanni Falcone, a traumatizat Italia. […]

  9. […] (Scor: 0.5138 | Ofera: 0.0055) catilupascu.wordpress.com […]

  10. […] Nu pentru că nu te-a iubit ca pe Singurul; […]

  11. Aliosa spune:

    ZI CANICULARA !
    Desi adie vantul
    Aerul te frige !
    E tare cald pamantul
    Si verdele se-ncinge .
    Temperatura s-a ridicat
    La peste 38 de grade
    Pamantul negru s-a crapat
    Iar iarba verde arde .
    Apa-n fantana s-a-ncalzit
    Si-i galbena, calaie,
    Vietatile-au murit
    Desi vantul inca adie.
    E o ZI CANICULARA
    Ce parjoleste totu-njur
    Cardiacii pot sa moara
    De n-au pe cineva-mprejur .
    Si astfel, stai in casa
    Caci afara-i foarte cald
    Te uzi mereu pe fata
    Caci fata-i de smarald .
    Aliosa.
    PS !
    La multi ani celor ce poarta numele de ILIE !

  12. […] ani de zile CNADNR încasează sume imense pe seama acestor transporturi. Cu toate acestea starea șoselei  se deteriorează fără ca ei s-o repare […]

  13. Asterisc spune:

    Rezultatele de la bacalaureat nu sunt rele, ele sunt normale. Am să explic. Acum în România intră la liceu toţi elevii care termină şcoala generală. Unii intră la liecu cu media 3. Cum să ajungă un astfel de elev să ia bacalaureatul? Eu cred că există o confuzie generală cînd privim procentul de 50% de trecere a examenului de bac. Eu cred că acesta este un procent normal deoarece cred că 50% dintre absolvenţii de liceu nu trebuiau să ajungă în licee. Ei trebuiau să facă o şcoală profesională, să înveţe o meserie, cum era mai demult. Atunci, cînd existau şcoli profesionale, numărul de liceeni era pe jumătate, comparativ cu situaţia de azi. Era, deci, firesc ca atunci procentul de promovabilitate la bac să fie în jur de 85-90%. Dacă facem un calcul al valorii absolute, obţinem, aproximativ, tot numărul absolut de promovaţi de azi.
    Este o iluzie dacă ne imaginăm că toţi tinerii sunt la fel de inteligenţi, deci că toţi pot face un liceu şi îl pot absolvi la un nivel corespunzător. Realitatea nu este aşa. Niciodată n-au fost doar oameni inteligenţi, nici azi nu sunt doar oameni intelegenţi şi nici în viitor nu vor fi. Există, după părearea mea, o mulţime de oameni, deci şi tineri, a căror capacitate intelectuală este limitată. Nu vreau să jignesc pe nimeni şi îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar acesta este adevărul. Sunt în joc nu doar organizarea învăţămîntului, nu doar metodologia sau programa, nu doar dispciplina, ci şi, mai ales, capacitatea intelectuală. Cine a avut de-a face cu elevii, probabil că a întîlnit mulţi elevi cărora nu le poţi băga în cap cunoştinţe nici cu pîlnia. Că lucrurile stau aşa o demonstrează şi comentariile de pe internet. Dacă veţi face o analiză a acestora, veţi constata că nu doar lipsa de cunoştinţe este de îngrijorat, ci lipsa de capacitate de a înţelege lumea înconjurătaore tradusă prin comunicarea de proastă calitate şi plină de greşeli de limbă.

  14. John from London spune:

    La multi ani! Tuturor femeilor si tie Cati!
    Cu drag

  15. […] Nu pentru că nu te-a iubit ca pe Singurul; […]

Lasă un comentariu