Ofer casă contra umilinţă şi înfometare

O bătrână de 83 de ani, cu picioarele anchilozate şi cu grave probleme de sănătate, a ajuns să locuiască, timp de mai multe zile, în holul unui bloc de pe Bulevardul Dorobanţilor. Fără familie, fără bani şi abandonată de cei cărora le încredinţase casa sub angajamentul că o vor îngriji până la sfârşitul vieţii, bătrâna a trecut prin clipe de coşmar. În toată această tragedie, însă, ea a avut noroc. Vecini miloşi au spălat-o şi au hrănit-o, iar la intervenţia colegilor mei, Direcţia de Asistenţă Socială a dispus internarea ei de urgenţă într-un cămin pentru persoane vârstnice. Am putea spune, un caz cu final fericit – dacă putem numi aşa faptul că, după pierderea absurdă a locuinţei, bătrânei i s-a oferit adăpost în cămin, în loc să-şi aştepte sfârşitul în casa scării. Sunt, însă, multe alte cazuri… cititi mai departe AICI.

Va reamintesc provocarea din acest weekend: Parfumul inocentei: Aliosa, Andi, B(alt)azar, Carmen, Carmen Negoita, Cella, Clipe de Cluj, Daurel, Deepiny, Gabitzu, Gabriela Elena, Gabriela Savitski, Gabi, George, Gina, Vania, Kid, LeeDee, Mirela,  Oana, Popa teapa, Psy, Redsky, Shayna, Mel, Star, Aura, Teo, Teodora, Tiberiu, Mihai, Onu

26 Responses to Ofer casă contra umilinţă şi înfometare

  1. plescoianul spune:

    test!

  2. Mirela spune:

    Cât timp cei de la putere înşeală, fură, se îndoapă pe spinarea celor năpăstuiţi, se încalţă cu pantofi de 10.000 Eur (dacă sursa n-a exagerat, dar sunt şi mai scumpi, de la …100.000!), plătiţi din impozitele mult prea mari ale firmelor mici şi procentele luate de la bugetari, ne mai putem mira de ceva?! Dacă cei care trebuie să dea exemplu sunt cei mai mari jefuitori, de ce să nu facă la fel nişte…simpli cetăţeni! Care nu vor suferi, din păcate, de pe urma jafului şi tâlhăriei făcute. La noi ar trebui pedepsită şi calomnia, injuriile, minciuna, furtul, tâlhăria, etc. Dar atunci ştim noi cine ar fi capetele de afiş. Trist… Daurel spunea, într-o postare inspirată, că nu trebuie să laşi la îndemâna bătrânilor şi copiilor prea mulţi bani. Se pare că nici case, sau să fii cu ochii pe ei. De ce? Pantru că e o ţară şi O LUME a fărădelegii. O lume în care doar banul contează pentru unii şi ar face orice să-l obţină nemuncit , din furt şi înşelăciune… Cati, eu îţi doresc o zi frumoasă!

    • Cati Lupaşcu spune:

      Poate daca si noi am avea ceva spirit civic, Mirela, nici ei nu s-ar intinde atat de mult. Somnul nostru, ca cetateni, le lasa calea libera.
      Weekend frumos si voua!
      Te astept cu povestea parfumata 🙂

  3. […] on In timp ce Traian Igas reduce …Theodora on In timp ce Traian Igas reduce …Ofer casă contra umi… on In timp ce Traian Igas reduce …Theodora on In timp ce Traian Igas reduce …ANI a […]

  4. […] ce-l are, Dar tot gândea cum că poate i să pare. Supuşii şi alţii, carii întrebase, Că îi şade bine îl încredinţase. Căci cine-ndrăzneşte la unul mai mare Să-i spuie de faţă cusurul ce-l are? Tot pe acea […]

  5. incertitudini spune:

    Cati,
    Deși cazuri ca acesta se tot prezintă în presa scrisă și la televizor, mi se pare că numărul persoanelor rămase fără adăpost nu scade.
    Sunt o persoană miloasă, ajut când pot și cum pot.
    Nu-i înțeleg , totuși , pe oamenii care se lasă șantajați.
    Despre ceilalți, despre ticăloși, nu zic nimic. Nu am cuvinte..în naivitatea mea, sper să-și plătească hidoșenia sufletească..

    • Cati Lupaşcu spune:

      Undeva, candva isi vor primi rasplata, eu sunt convinsa de asta. Dar pana atunci… Batranii acestia sunt disperati Gina, de aceea se si poate profita atat de usor de pe urma lor.

  6. Aliosa spune:

    @ Cati,
    Dă-mi voie să-ti multumesc in numele a sute , poate chiar mii de bătrâni si bătrâne care au fost escrocati de ESCROCI, IMPOSTORI si MAFIOTI ai inselăciunii, parvenirii, nesimtirii, lăcomiei si lipsei de bun simt . Semnalul tău ar trebui auzit de toti NOTARII,cei de la CADASTRU, AVOCATII, FUNCTIONARII cu atributii in domeniul imobiliar, EDILII locali,POLITIA, GUVERNUL tării , PARLAMENTUL si chiar de seful statului ca să se ia măsuri imediate in această privintă că, deja, MAFIA IMOBILIARĂ mână-n mână cu CORUPTII din structurile enumerate mai sus,lasă pe drumuri pe bietele persoane de vârsta a treia singure si lipsite de ajutor . Dar, vai, cine mai are grijă de bătrânii nostri când insăsi alesii nostri, prin măsurile luate ii vor scosi din sistem ? Si eu cunosc cazuri de bătrâni păcăliti de ESCROCI specializati in asemenea afaceri dar, cu COMPLICITATEA celor care ar trebui să vegheze la linistea celor care au trudit o viată intreagă pentru o viată linistită la bătrânete iar acum se văd pe drumuri ? Crezi oare că individul care in 18/02/2011 tuna si fulgera impotriva premierului , odată numit ministru al muncii si protectie sociale ,va schimba in bine viata pensionarilor bătrâni ? Foarte sugestiv si la obiect a comentat MIRELA si sunt 100 % de acord cu ea . Dar, „ QUI PRODEST” ?
    Cei care ne guvernează au alte priorităti ( cum ar fi câstigarea cu orice pret a alegerilor locale si parlamentare din 2012 ) si NICIDECUM SOARTA BĂTRÂNILOR !
    E trist si foarte dureros că in loc să se ofere asistentă si ajutor BĂTRÂNILOR,le sunt FURATE prin tot felul de tertipuri notariale si avocătesti CASELE si-apoi sunt aruncati pe drumuri !
    De actualitate si foarte adevărat articol !
    Felicitări Cati ! Dacă as avea drept de vot in concursul PARFUMUL INOCENTEI, ti-as oferi PREMIUL CEL MARE !
    Weekend plăcut !
    Cu adâncă tristete si compasiune pentru BĂTRÂNII si BĂTRÂNELE ce-au ajuns in această situatie nedreaptă si cu respect deosebit pentru tine !
    Alioșa.

    • Cati Lupaşcu spune:

      Multumesc pentru comentariu Aliosa. premiul cel mare poate fi al tau, daca raspunzi la provocarea mea de astazi. Te astept.

      • Aliosa spune:

        @ Cati,
        Eu am răspuns si la provocările tale si ale distinselor tale vizitatoare dar nu pentru premii sau elogii, nici pentru rating sau alte dedesubturi ci pentru crezul meu de l-a-nceput de drum pe INTERNET, dorinta de a comunica si schimba opinii si gânduri despre ceea ce ne inconjoară si ne consumă viata de zi cu zi.
        In rest, fiecare procedează cum ii dictează constiinta si bunul simt ! Că nu as vrea PREMIUL CEL MARE ? Dacă as spune NU, as minti ! Să -l câstige cine merită ! Până atunci, multă sănătate si succes tuturor !
        Cu respect, Aliosa.

  7. VirtualKid spune:

    Eu cred ca toti cei despre care vorbesti acum isi vor primi factura, intr-un fel sau altul. Este doar o chestiune de timp pase vor transforma din vanator in … vanat. Doar chestiune de timp!

  8. Buddywonca spune:

    Sa ne intelegem fparte bine…mereu se arunca vina pe smecheri, hoti, profitori…etc.
    De vina dupa parerea mea este statul in primul rind….oriunde in lume exista batrini singuri..etc….dar statul care are evidenta fiecaruia ,mai ales dc. este la pensie si dc are probleme…si prin indstitutiile sale poate lua masuri….
    Va dau exemplu cum se intimpla uneori in astfel de cazuri….exista o asociatie a nures -asistenti medicali care in schimbul cedarii locuintei dupa moarte se ocupa de acesti batrini…..sau chiar banca care iti face unrevers mortgage… adica iti da niste bani lunar in schimbul cedarii locuintei dupa moarte si iti intermediaza asistenta ….sau chiar municipalitatea care in schimbul locuintei iti asigura un loc in resthome municipal….deci sunt variante si nimeni nu e pierdut in spatiu…asta inseamna grija statului fata de toti cetatenii ei….
    Ce ma frapeaza …sunt multi care le plinga de mila pe bloguri dar nimeni nu face nimic…tipic romanesc…..
    Oricum felicitari ziarului ptr ajutorul civic si uman dat…dar mu ziarul are acest rol ci doar de exemplificare…..
    v-ati intrcut pe voi „Obirctiv Vocea Brailei”
    Imi scot palaria in fata voastra.

  9. […] Hai ca se poate,     Androxa,     Rokssana,    Cati,    Ilarie,     Caius,    Ioan Sorin Usca,     Ana Usca,    Vania,     […]

  10. […] Adrian Voicu, Ada Pavel, Alecu Racoviceanu, Alex Mazilu, Ana Usca, Androxa, Bogdan Onin, Caius, Cati, Cella, Clipe de Cluj, Costin Comba, Gabitu, Gabi123, Gabriela Elena, Gabriela Savitsky, George […]

  11. incertitudini spune:

    Cati,

    Totuși, este o dimineață însorită, există o provocare parfumată!!

    http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/06/parfumul-inocentei.html

  12. daurel spune:

    Sunt hotarat ca la prima atentionare de scleroza sa cedez totul si sa fiu internat la azil;
    … intr-un stat civilizat; cu sotia, bineinteles; si cu laptopul

  13. […] de Cluj, Costin Comba, Gabi, Ana Usca, Caius, Cati, Melami, Coolnewz, Cella, Vania, Gabi123, Gabriela Elena, Gabriela Savitsky, Griska, Ilarie, Irina […]

  14. […] Cati Lupaşcu,  Costin Comba, Gabi, Ana Usca,  Gina,   Caius, Cati, Melami, Daurel, Coolnewz, Cella, Vania, Gabi123, Gabriela Elena, Gabriela Savitsky, Griska, […]

  15. […] : Geanina, Cristian Lisandru, Alex Mazilu Clipe de Cluj, Costin Comba, Gabi, Ana Usca, Caius, Cati, Melami, Coolnewz, Cella, Vania, Gabi123, Gabriela Elena, Gabriela Savitsky, Griska, Ilarie, Irina […]

  16. […] Lupaşcu,  Costin Comba, Gabi, Ana Usca, Aurora, Gina,   Caius, Cati, Melami, Daurel, Coolnewz, Cella, Vania, Gabi123, Gabriela Elena, Gabriela Savitsky, Griska, […]

Lasă un comentariu