Sunt prea batran, dar inca sunt

Astazi, in Romania, mii de pensionari au iesit in strada pentru a protesta impotriva deciziei de reducere a pensiilor cu 15 %. La Braila demonstratia a fost pasnica, insa, vad acum la televizor, in multe orase, batranii si-au pierdut cumpatul. Au fortat barierele de securitate, au strapuns cordonul de jandarmi si au ajuns la incaierari cu fortele de ordine. Nu am cum sa comentez aceasta situatie, e jenant pentru noi ca popor sa ne vedem batranii astfel.
As vrea insa sa cititi (sau sa recititi) asta: https://catilupascu.wordpress.com/2009/11/20/sunt-prea
batrin-dar-inca-sunt/

29 Responses to Sunt prea batran, dar inca sunt

  1. octavpelin spune:

    Cati,cine nu ia pozitie fata de abuzurile regimului dictatorial Basescu,in aceste momente de cumpana fata de fiinta nationala ,NU este ROMAN,o zi frumoasa !

  2. Cati Lupaşcu spune:

    Mersi Tavi, seara linistita!

  3. MBS spune:

    Am ajuns aici „gratie” inconstientei celor 5 milioane si ceva de romani care au votat cu Basescu. Eu pe ei ii consider complici si vinovati pentru aceasta situatie. Daca nu-i dadeau girul de incredere acestui Don Presidente nu am fi avut in vremuri de criza, in fruntea tarii, cel mai incompetent (refuz sa cred ca este rau-voitor) guvern pe care l-a avut Romania de la revolutie pana acum. Iau masuri acum??? Dar anul trecut ce faceau?? Erau preocupati sa-si satisfaca clientela politica si sa se realeaga, ingropan tara si mai mult decat o facea criza. Taie de la pensionari in loc sa astupe gaurile negre din economie….dar asta ar insemna sa-si suie in cap personajele care au sustinut PDLul si pe traian basescu in campanie si care au dat bani grei in an electoral. Ori acei oameni vor sa recupereze investitia si daca se poate si ceva pe deasupra.
    Parafrazandu-l pe presedinte mesajul pe care il transmite acum (prin toate masurile avute in vedere) Basescu si guvernul premierului-pres Boc este „Sa traiti bine…SA MURITI SI MAI BINE”

  4. bl000g spune:

    sau asa…

    Ultima spaga

  5. Cu „Torente” am ajuns pe blogul acesta. Este si cartea mea preferata pe care am citit-o de N ori. Avem un punct comun in ciuda diferentei de varsta!
    Ma alatur strigatului de revolta si nu formal ci responsabil, cu atitudine concreta, asa cum tot romanul ar trebui sa o faca in aceste momente.

  6. teonegura spune:

    Eu unul aş pune, din pură SOLIDARITATE, la căpătâiul fiecărui muribund sau nou-născut în România, câte o cutie-a milei…

  7. John from London spune:

    Trista mai e lumea in tara , dar cel mai periculos e sa ne invrajbim unul cu altul , Opozitia cheama oamenii in strada , Puterea nu are solutii pe placul lor, Pensionarii saracii , prinsi in interese meschine , PUTEREA sa luam puterea si atat! Un film Prost pe care l-am mai vazut in ultimii 20 de ani, e in alb si negru culoare cacatului pe alocuri, Sindicatele urla , pan vocea liderilor , fosti tari in gura la Secu. , daca ii iei pa toti liderii astea. Care chiama oamenii in strada , la puricat , case , conturi babane , masini si amante , de unde ? 5 mil si ceva , lau votat pe Basescu , Diaspora mama lor de nemernici, imbuibatii draq , acu de nu mai merge nici la ei , si nu mai trimit banii acasa sa ii ia cine io lua.Daca aduni cati bani a contribuit un pensionar nu iese mare lucru , sistemul e conceput pe principiul solidaritatii , dar acum ? Sa cerut solidaritate , au fost pensionarii mai breji la timpul lor? Nu. Au iesit ei in strada sa tipe. Jos Comunismul ? Nu .Adevarul e ca nu sunt bani , Ce facem? Ramanem o tara , sau o vindem pa bucati ca sa mai trail un pic? Hai filosofilor acu sa va vad !

  8. MBS spune:

    Buna John,

    Permite-mi sa te contrazic. In Romania au fost si sunt bani sunt, dar ei se scurg in gaurile negre din economie, asfaltarile, deconcentatele, bordurile care sunt schimbate in fiecare an numai pentru ca sunt produse de firma actualului ministru al economiei etc. Trebuie doar sa vina cineva cu putere politica si sa spuna STOP acestor scurgeri. Stii tu ca actualul guvern a dat 500.000 de euro pe …. un site eRomania, care sa ne promoveze imaginea in lume. CINCI SUTE DE MII DE EURO!!! Nu crezi ca se putea face un site cu ceva mai putini bani? Ba da, dar nu-si mai luau cei din clientela politica comisioanele.
    Ti-as putea da inca o multime de alte exemple. Este clar ca actuala putere nu are un set de masuri clare de redresare a economiei. Din cate stiu opozitia, fiecare partid din opozitie, are propus un astfel de set. Specialistii spun ca propunerile Partidului Conservator sunt cele mai viabile. Dar puterea nici nu vrea sa asculte pentru ca aceste masuri lovesc in interesele lor si a clientelei lor politice. Basescu, si guvernul premierului-presh de sters picioarele Boc ia cu japca banii pensionarilor iar pe maharii din deconcentrate le transmite RUGAMINTEA sa-si micsoreze salariile.
    Ai fost intelept ca la un moment dat ai ales sa traiesti intr-o societate democratica solida, dar nu uita ca de aici de acasa, cand biciul este pe spinarea noastra lucrurile nu mai sunt roz si nici nu pot fi vazute in mod filosofic.
    Cu stima.

  9. Cati Lupaşcu spune:

    Buna dimineata.Hristos s-a Inaltat!

    @ MBS, daca in Romania s-ar reduce coruptia cu 25% sau macar 15%, am avea sigur bani pentru un trai mult mai decent.
    @ Blooog, gasesti raspunsul „acasa” la tine. Multumesc pentru vizita, esti oricand binevenit.
    @ Stropi de suflet – imi place la nebunie numele blogului tau.Poate din cand in cand mai treci pe aici, poate imi spui si despre Pasarea spin. In cazul de fata insa, cred ca mai degraba e un strigat de implorare.
    @ Teo, desi ne-am mai intersectat pe ici pe colo, cred ca aici la mine esti pentru prima data. Bun venit! Cand si cand, din oraselul meu mai dau cate o fuga si pe la tine,de regula atunci cand am dispozitia pentru ceva muzica buna. Revenind la subiect si la propunerea ta, nu stiu daca reusim sa rezolvam ceva. Si am sa-ti spun de ce. Va fi nevoie de o agentie a statului (cu sefi numiti stii tu cum) care sa gestioneze aceste cutii ale milei. Iar in final s-ar putea sa nu fie bani la buget pentru plata salariilor angajatilor acestei agentii, si deci, sa se aplice un impozit progresiv pe sumele colectate. 😦
    @ John, am discutat chiar ieri sau alataieri pe tema asta, stii ce cred. Iti atrag atentia insa, tara e vanduta de mult, inca din anii ’90.

  10. Cati, Buna dimineata! Noblesse oblige.M-ai vizitat, te respect.
    Sper ca nu ai uitatcontinutul vizitei.
    Imi amintesc, la tine pe blog,un individ a strigat Traiasca Romania corupta.L-am admonestat, si m-ai moderat. Am inteles ca accepti ca Tara noastra, sa fie denigrata, de orice dezaxat , fara sa luam atitudine. Nu sunt genul!
    Prietenia ce ti-o port,ma atrage totusi catre blogul tau; sau catre tine?
    spre explicitare,iti propun un SOFISM:
    Romania este corupta,(concept acceptat de tine, ca mai sus)
    Romania este condusa politic, prin acordul electoral al unor onorabili cetateni ai sai,de catre PDL, condus spiritual de dl. Basescu ;
    Sunt corupti,in ordine:Basescu, PDL si cei care i-au ales?
    Ei sunt Romania?

  11. […] Cati Lupaşcu – Sunt prea bătrânt, dar încă sunt […]

  12. john from London spune:

    Buna dimineata , Buna MBS , ce iti face puiul? sper ca esti bine si tu si el.
    Boc isi va da demisia , pariez , dar o va face cand , Basescu ii va spune.
    Tu ai dreptate dar vezi , bani ne trebuiesc acum , acum, mai repede decat sa iti iei dintr-un buzunar si sa ii pui in celalalt nu exista metoda , mai prost e ca scade consumul , 85% din „capsunari” fac foamea , nu sunt bani , pensionarii nu or sa rezolve nimic , actiuni de genul asta nu dau roade , sper ca Basescu sa nu le scoata dosarele alora de la sindicat , pe care eu nu ii plac deloc, asta ar genera tensiuni mari si noi avem nevoie de bani , si imaginea conteaza , ca nu mai vin investitii , imprumuturile se dau greu , etc.
    Mai rau e ca economia se contracta ff mult .
    Mai devreme de 5 ani nu esim cat de cat din criza , eu asa cred.Am fost OBLIGAT sa vin aici , da poate am exagerat imi cer scuze , da nu putem sta conectati la tensiunea asta mereu ca se duce de rapa si viata personala si e rau .

    @WORLD OF SOLITAIRE , ai dreptate , da toti suntem corupti , ca am tacut , daca stii ca cineva a facut ceva rau si taci , esti complice .

    Cu drag John

  13. Andi spune:

    Un subiect delicat, vieți insultate nedelicat. Mare păcat de munca lor.
    Zi frumoasă, Cati!

  14. […] s-a născut acum 150 de ani. Europa, cu emoţie, şi-l aminteşte. De aceea voi propune şi un voiaj de-a-lungul câtorva dintre cele mai celebre Livezi plasate toate sub semnul sfârşitului sau al […]

  15. As fi vrut sa mai spun si eu ceva, dar linkul din postare m-a dus la o exprimare simpla care din doua cuvinte a cuprins esenta !
    Trista tara !

  16. Gina spune:

    Cati, am citit si aici si, dincolo,’in biblioteca’.

    Eu o stau ascult cuminte si o sa-i ascult pe domnii aflati la tribuna- poate asa se gaseste in al nu-stiu- catelea-ceas cararea care poate sa ne scoata din hatis.

  17. […] Zece strofe anticriză, Amalgammax – Dimineaţa devreme, Atitudini – Muriţi, băăăă!, Cati Lupaşcu – Sunt prea bătrânt, dar încă sunt, Alexandra Cel Mare – Să ne trăim binele, Corina – Dilema, Corina Creţu – Incredibil […]

  18. […] Cati Lupaşcu – Sunt prea bătrânt, dar încă sunt […]

  19. VirtualKid spune:

    Nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca multi dintre cei care striga acum ii aplaudau pe mineri. Steagurile rosii nu vor mai sta multa vreme la pastrare, cu siguranta!

  20. Cati Lupaşcu spune:

    @ Onu Fie ca vrem sa recunoastem, fie ca nu, Romania e corupta. Si nu de azi de ieri, ci de la Revolutie incoace. Iar acesta este rezultatul a 20 de ani inchis ochii.
    @ Andi, da, extrem de delicat.
    @ Ti-am citit inca de ieri postarea, Ganditorule, si ai spus destule si tu. Problema e, intelege cineva ce tot scriem noi pe aici?
    @ Gina O cale de iesire exista sigur, depinde daca are cine sa o vada.
    @ Kid. Sunt sanse. Dar asta nu ma face sa ma bucur.

  21. Mirela spune:

    Cati, trist titlu, tristă realitate…
    Cât mai rezistăm? Nu știm, dar știm ca trebuie să punem capăt acestei stări de umilință.
    Te rog să-mi împrumuți fotografia pentru articolul meu de azi. Mulțumesc!

  22. CT spune:

    mă bucur că acest eveniment ruşinos, pentru noi, ca popor, nu a trecut pe lângă tine fără să iei atitudine. într-adevăr sunt şanse să ieşim şi din această situaţie grea însă cu alţi oameni de conducere…
    seară frumoasă!

  23. Consiliul v-a analizat riguros aplicaţia şi vă anunţă cu plăcere că aţi fost selectată cu succes!

  24. […] (dacă mai ajung la contabilitate) : Alex Rosca, Andi Bob, Calin Hera, Cati Lupascu, Gabriela Savitsky, Cristian Lisandru, Daurel, Lilick, Lucia Verona, Oana Stoica-Mujea, Roxana […]

  25. Cati Lupaşcu spune:

    @ Mirela, viata bate filmul in Romania.
    @ Costin, mi-as fi dorit ca „el” sa nu ma „determine” sa scriu asa ceva.
    @ Dispecer, ma bucur ca m-ai gasit, eu te gasisem de ceva vreme dar inca mai cautam o cale sa te abordez.
    @ Consiliul National – Deci, uite, se poate si fara spaga 🙂
    Multumesc pentru pinguri

  26. […] padurea verde Nu mai e așa de calmă, Ține luna lunguiață Ca pe-o inimă in […]

  27. MBS spune:

    Buna seara,
    Vreau sa va cer scuze tuturor pentru ca din neatentie v-am dezinformat. Spuneam intr-un post de mai sus ca guvernul premierului-pres boc a alocat 500.000 de euro pentru realizarea unui site de promovare – eRomania.
    GRESIT!!!!!!!!!!!
    Suma este de 500.000.000 de euro. DA, cititi bine, sunt CINCI SUTE DE MILIOANE de EURO!! O JUMATATE DE MILIARD de EURO!!!!
    Si ei vor sa ia amaratului de pensionar si putinul de pensie pe care il are. Iar persoanelor cu dezabilitati, cu care si asa viata a fost nedreapta, le mai iau si 15% din mizeria de pensie care de cele mai multe ori nu depaseste 200 ron.
    Asa cum spuneam sloganul <Sa traiti bineSA MURITI SI MAI BINE (ar fi)>

  28. Pasărea spin!Oooo, da! Cartea, filmul, iarăşi cartea…“Există o legendă despre o pasăre care cântă o singură dată în viaţă, mai dulce decât orice altă vietate de pe faţa pământului. Din momentul în care-şi părăseşte cuibul, caută un copac cu spini şi nu-şi găseşte odihna până nu-l află. Apoi, cântând printre ramurile sălbatice, ea se aruncă singură în spinul cel mai lung şi mai ascuţit.” Collen McCullough
    Oare am frecventat aceleaşi biblioteci?

Lasă un comentariu