Cum mi-am petrecut sfarsitul zilei

Ma uit neputincioasa cum trec zilele, una dupa alta. Aproape a trecut vara. Ieri parca ma bucuram ca a venit vacanta, astazi deja fac listele cu rechizite, cotrobai prin dulapuri sa vad ce ne-ar trebui pentru noul an scolar. Cum trec  zilele…  Iar eu ma uit neputincioasa.
A fost o vara grea si, totusi, imi pare rau ca se duce. O fi cineva care sa se bucure ca se termina vara!? Se intuneca din ce in ce mai devreme. Ziua pare si mai scurta. ‘Or fi avand dreptate cei care ne avertizeaza ca se comprima timpul!? Ca, intr-adevar cele 24 de ore n-ar mai dura 24 ci, de fapt, doar 16!?

Mi-as fi dorit sa fac mai multe vara asta, de fapt, cu fiecare zi care trece imi spun ca ieri ar fi trebuit sa fac mai mult. Sa zambesc mai mult, sa imi sarut copilul de mai multe ori, sa fi spus mai des te iubesc. Sa imi fi sunat macar un prieten, sa fi alergat macar 15 minute, sa fi admirat o floare, sa fi dat o raita pe faleza.
Vara asta ar fi trebuit sa fac mult mai multe lucruri pentru mine, dar, asa cum se intampla si cu multi dintre voi probabil, am avut intotdeauna alte prioritati. Acum imi caut scuze, a plouat prea mult, a fost mult prea cald, am fost prea obosita, am avut prea mult de lucru la serviciu. Ca si cum ar mai conta. Iar vara, uite, e aproape gata!
Am insa si o mare multumire: vara asta am citit cum n-am mai facut-o de mult. Mi-am incheiat aproape fiecare seara cu o carte in mana. Iar pentru asta sunt fericita cum n-am mai fost de mult. Pentru asta imi multumesc. Voi?

Voi cum l-ati petrecut?

54 Responses to Cum mi-am petrecut sfarsitul zilei

  1. Daniel Tudose spune:

    pai treeeeeeeeeec, vine 2012…vorba cuiva de aici…haha…dar, e bine totusi sa ne gaseasca sanatosi la spirit…

  2. […] Cum mi-am petrecut sarsitul zilei Fri Aug 20, 2010 13:00 pm Ma uit neputincioasa cum trec zilele, una dupa alta. Aproape a trecut vara. Ieri parca ma bucuram ca a venit vacanta, astazi deja fac listele cu rechizite, cotrobai prin dulapuri sa vad ce ne-ar trebui pentru noul an scolar. Cum trec  zilele…  Iar eu ma uit neputincioasa. A fost o vara grea si, totusi, imi […] […]

  3. […] Alioșa; Michaelas; Cristian Dima; Theodora; Teo;  Simion; Cati Lupașcu; Eufrosin. 44.240787 […]

  4. daurel spune:

    Mai este si toamna…
    In definitiv, pe termen mediu, trebuie sa asistam, contribuim, la sfarsitul domniei lui Basescu…; toamna patriarhului…

  5. Una peste alta a fost o vara reusita, cu destul de multe realizari. Ai mare dreptate cand spui ca ne cautam scuze…Ca si cum(atunci cand nu vrem/putem sa facem ceva) undeva in subconstient se produce un blocaj si atunci intervine….scuza.
    Titlul postarii tale ma duce cu gandul la „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” – un film superb de altfel !
    Cu prietenie

    • Cati Lupaşcu spune:

      In fiecare secunda se sfarseste ceva in fiecare dintre noi. Doar ca nu constientizam asta. Chiar mi-as fi dorit sa fac mai mult.
      Iar cel mai mare regret este ca tot n-am reusit sa stau destul de mult cu micutul meu.Bine, oricum mie nu mi se pare niciodata suficient, am impresia ca se inalta prea repede, iar vara asta chiar a luat cativa centimetri buni.
      Sa ai un week-end minunat!

  6. incertitudini spune:

    Cati,
    Mi-a plăcut totdeauna perioada de dinaintea inceperii școlii, nu neapărat pentru mine , ca profesoară, pentru mine ca mamă- librăriile,caietele, mirosul de nou..
    Ador toamnele blânde și colorate!

    p.s.La mine, incă n-a venit vacanța adevărată.

  7. Cati Lupaşcu spune:

    Hei, Gina, la tine adevarata vacanta abia incepe! Si imi doresc din tot sufletul sa ai o calatorie minunata. Sa ne aduci povesti frumoase de acolo si multe fotografii.
    Drum bun si zile cat mai intense in mult asteptata ta calatorie.

  8. pisica spune:

    cati, cati, ce frumos zici tu, trec zilele ca anii.
    dar uite, şi incertitudini zice tare bine de toamnă: şi eu iubeam zilele de dinaintea începutului unui nou an de şcoală. mirosul de caiete, penar, creioane, uniforma cea nouă, emoţiile şi dorul de colegi. mi-e dor de aceste senzaţii.
    ce am făcut vara aceasta? am muncit. atât. am renunţat la tot mai multe. am avut un petec de vacanţă în mai, dar e demult uitat. în zilele care urmează, va pleca colegul meu în vacanţă, aşa că voi munci şi mai mult. iar din toamnă încep o altă activitate, care mă va solicita şi mai mult.
    strângem din dinţi şi mergem mai departe.
    din păcate nu am reuşit să citesc foarte mult vara aceasta, acum am reluat proza lui dino buzzati şi pentru că seara de vineri îmi este un răsfăţ, îţi zâmbesc de lângă ceaşca cu ceai.

    • Cati Lupaşcu spune:

      Cami, fiecare anotimp care farmecul lui. Parca ieri ( 🙂 🙂 🙂 ) scriam cat de frumoasa este iarna, cate minuni aduce primavara. Si toamna o ador, imaginea naturii in luna octombrie este unica, amalgamul de culori cu care te intampina muntele dupa ce rugineste frunza fagilor si stejarilor este uluitoare. Daca nu ati fost toamna la munte, nu mai stati pe ganduri,va privati sufletul de o frumusete greu de descris in cuvinte.
      Poate tocmai de aceea, de fiecare anotimp ma despart greu, am senzatia ca nu m-am infruptat indeajuns de darurile lui.
      Iti doresc o toamna usoara, in care sa ai timp sa te „ocupi” macar putin si de tine si de sufletul tau.

      • pisica spune:

        da, cati, fiecare anotimp are farmecul lui. şi se simte in aer un soi de nostalgie a verii. la noi este o vorbă; că după Sfântă Mărie e dusă vara. şi aşa şi este, dimineţile şi serile au un aer uşor răcoros, miroase a pârg şi a copt, oamenii se tot întorc din vacanţe. curând va mirosi a cerneală şi a caiete noi, a cărţi şi a ghiozdane, curând vor rugini frunzele şi melancoliile lui bacovia ne vor bate în ferestre.

  9. Mirela spune:

    Cati, vara este regina, este… VARA!
    Toamna vine cu gust amarui de frunze vestede si struguri astrigenti, dar aromati.Vara a trecut prea repede! Esti foarte tanara, Cati, mai tanar ti-e sufletul decat frumosul chip, daca iti este dor de vara chiar atunci cand suntem cel mai departe de ea… Pentru ca pana in septembrie mai sunt vreo 10 zile, iar la 1 septembrie, vara e mai departe de noi decat in orice zi a anului! A fost o vara cu munca, dar si cu vacante de vis.
    Nu-mi iese Venezia din minte, din inima si din suflet si acolo va ramane pana vara viitoare, cand o voi revedea. Si pentru ca vara, cu cerul albastru, cu plajele insorite si copiii nostri bucurandu-se, nu pleaca daca o stim retine, eu voi incepe sa pictez Venetia din amintiri si dupa fotografii, acolo n-am avut destul timp…Si vara va fi prezenta, sfidand cenusiul plangacios al toamnei, cu scoala ei, cu ceata ei, cu ploile ei…
    Un weekend frumos si multa relaxare, Cati. Si eu am citit mult, lasa-mi, te rog, pe mess titlurile tale, eu ti le voi lasa pe-ale mele. Sigur ne va fi de folos! Numai bine! 🙂

    • Cati Lupaşcu spune:

      O vacanta de vis, cum sa nu strigi din toti rarunchii: vara e regina!
      Iubesc vara fara rezerve. E perioada de care fiul meu se bucura cel mai mult, fara griji, fara program strict, fara lectii, fara desteptator. E preferata lui, dintr-un motiv usor de ghicit, si deci, si a mea. E posibil ca noi, mamele de copii de scoala, sa punem si asta in balanta atunci cand cautam plusuri si minusuri.
      Legat de lectura, Mirela, zilele urmatoare o sa am un post special. E o leapsa pe care am primit-o de la Ioan si pe care vreau sa o onorez cat mai repede. Vei fi prima pe lista.
      Iti doresc sa ai multa inspiratie si sa ne desfeti cu cele mai frumoase tablouri care au imortalizat vreodata Venetia!
      Mult spor! O toamna creativa sa ai!

  10. Nici mie nu-mi vine sa cred ca in curand o sa fie septembrie.
    Parca ieri ne proiectam vara in minte gandindu-ne cum sa ne relaxam cat mai bine in timpul vacantelor
    Si eu am impresia ca s-au comprimat… saptamanile!
    Cat despre carti – in cazul meu, cred c-a fost cea mai facila varianta de concediu.
    Sa nu se rada prea tare, dar printre altele am recitit a noua oara cu aceeasi placere ..Robinson Crusoe!
    Apoi a urmat Tarzan – asta a fost a doisprezecea oara!
    Ma rog, si au mai fost..

    In ce priveste toamna ce va sa vie, eu unul o socotesc un fel de miere a sufletului – sa vina deci! :))

  11. Cati Lupaşcu spune:

    Si eu recitesc in aceasta perioada, impreuna cu fiul meu, multe din cartile copilariei mele. Au un farmec aparte mai ales discutiile de dupa. Si mie imi place sa recitesc de cate ori pot cartile mele de suflet. Asta inseamna, cred eu, statornicie.
    Ganditorule, in aceste conditii, cred ca vei onora leapsa mea. Vei fi al doilea pe lista!

  12. […] vin dintr-o poveste… Locuiam pe o stea şi te priveam în fiecare noapte. Am simţit că ai […]

  13. […] Deea, Anti Băsescu, Dispecerul, Vania, Melami, Cristi, Geo, Daurel, Karla, Onu, Camelia, Dan, Cati, Saturnianul, Gabriela, Mircea, Adi, Petrov, Manole, Ola, Ticke, Athe, Andrei, Rodica, Cella… […]

  14. Doina Popescu spune:

    Trebuie să recunosc că în viaţa mea lucrurile s-au răsturnat şi am început să scriu mai mult şi să citesc ceva mai puţin.
    Şi uite una din poveştile promise cu Niţică şi Cleopatra.

    O STAFIE DE NOTA ZECE


    De fapt, uite pentru copiluţul tău link-ul de la arhiva Copilul Dunării.
    http://doinapopescu.wordpress.com/category/copilul-dunarii/

    • Cati Lupaşcu spune:

      Multumim Doina, pornim colindatul printre povestile tale. Acum astept sa se trezeasca, aseara am fost la concertul „Pasarea Colibri”, de fapt de trei seri asa o tinem, tot intr-un concert. Inghitim galbenusul si plecam dupa „Copilul Dunarii”.

  15. […] ale atmosferei noastre dobrogene. Dar cum facem cu blogul ? – Îl lăsăm şi pe el, să se odihnească, să mai reflecteze asupra a ce zone de interes pentru amabilii noştri vizitatori, vom dezvolta. – […]

  16. Dragă, Cati, smile, vine Toamna! Mai multe culori, se umplu hambarele, se numără bobocii, se face mustul şi pastrama… 🙂 Vara asta am muncit de mi-au sărit capacele. Şi cam atât.

    • Cati Lupaşcu spune:

      Da, Costin, a fost o perioada mai grea, daca citesti cu atentie comentariile, o sa vezi ca toti spun cam acelasi lucru: munca multaaaaaa. Eu, una, nu stiu daca am muncit mai mult sau mai putin decat vara trecuta, in general pentru mine vara e o perioada mai grea la serviciu, dar clar pot sa spun ca am avut un concediu mai sarac ca niciodata. De, sunt nevasta de bugetar! 🙂 🙂 🙂
      Sper ca munca sa iti fie rasplatita la adevarata valoare. O toamna mai linistita!

  17. […] Cati, care ne spune  Cum mi-am petrecut sarsitul zilei […]

  18. dumitra spune:

    eu nu cred ca vara e regina…vara ti se ”dilata creierii” si ajungi sa iei niste decizii proaste(vezi politicienii)poate odata cu venirea toamnei si aiernii sa li se contracte mintea si sa incapa doar ce-i mai bun pentru oameni-sa ne fereasca Dumnezeu sa le inghete mintea de tot ca atunci chiar nu mai avem vreo sansa
    in criza suntem din 90 doar ca acum o si declaram
    intr-adevar e placut sa-ti vezi copilul ducandu-se la scoala,dar…e rau pentru ei micutii ca familia lor trece prin grele incercari si nu le poate satisface toate doleantele.
    au prins urate vremuri…
    in general toti le-am prins dar poate peste vreo 30 ani se mai reglementeaza ceva…daca va mai fi cineva in Romania…daca nu cumva vor fi toti plecati si Basescu sau alt presedinte va fi ultimul si va stinge lumina…
    nu pot fi optimista pentru ca ar insemna sa ma „imbat cu apa rece sau poate chiar as fi declarata nebuna”,dar tara asta si-a pierdut valorile,talentele,adevaratii oameni,care au ales respectul,cariera,banii si sunt pe meleaguri straine ridicand valoarea acelor tari care i-au primit in „sufletul”lor

    • Cati Lupaşcu spune:

      Da, Dumitra, tara asta a pierdut mult si multe, dar e tara noastra. Asa e, trecem prin momente tare grele. Da’, sa stii, cel putin pentru mine, nu sunt cele mai grele. Sunt extrem de sincera cand spun asta si nu as vrea sa imi rastalmacesti cuvintele.
      De exemplu ( unul singur am sa-ti dau), cand am vrut prima data sa imi iau casa, dobanda in banci era 140%, nici macar nu se stia pe atunci de DAE si altele, asa ca nu bag mana in foc ca, in realitate, era mult mai mare. Oricum, la salariul pe care il aveam atunci, nici nu se uitau functionarele la mine. Apoi, cand dupa ani, am reusit sa obtin imprumutul,prima rata a fost de 2,8 milioane, iar salariul meu, si era printre cele mai mari din firma, si in general era un salariu mediu, abia ajungea la 2,6 milioane (si era doar jumatate de casa, banii de avans ii aveam deja). Nici nu-mi permiteam luxul sa ma gandesc la cuvantul concediu, da sa mai si plec undeva. Acum, injur politicienii, ma plang ca e greu, da’am fost in concediu doua saptamani. Ce-i drept in tara, dar am fost. Norocul nostru este ca suntem croiti sa uitam.
      Si uite ca nu ma tin de cuvant si iti mai dau un exemplu, in maternitate – stiam ca trebuie sa fac cezariana -, ca sa razbesc, am facut CAR, bani pe care i-am terminat intr-o saptamana de spitalizare si i-am achitat in 20 de rate. Niciodata n-a fost simplu in Romania.
      Dar eu vreau sa fiu optimista. Uite asa! Chiar daca o sa ma consideri nebuna!
      Sa ne citim cu bine!

  19. […] a fost despărțită de corpul central al bisericii în 1853 pentru a fi un loc pentru ceremonii mai […]

  20. gctinvalentin spune:

    timpul zboara…dar ceea ce este important este sa nu treaca pe langa noi degeaba……

  21. […] vreme mai veche decât timpul de azi sau de ieri, cântecul nostru e-acelaşi, şi ne-oprim, cadenţat, dar sfioşi, parcă la acelaşi vers din refren. Aş spune că aşteptăm să-l cântăm […]

  22. […] artistic, dar și de a fi distribuiți în primul film pentru copii al lui Martin Scorsese și, poate cel mai important ”detaliu” al modernității la care se pot adapta din mers spiritele artistice de asemenea calibru, filmul va […]

  23. Cati, nu zilele trec, ci noi trecem prin ele, sau, mai rău, pe lângă ele. Important este ca fiecare clipă să fie plină cu o amintire fiindcă va veni o vreme când vom trăi din aminiri. Nu este o filozofie abstractă! Il privesc pe tata imobilizat la pat ca un butuc fără posibilitatea de a-şi folosi măcar mâinile. Dar are mintea întreagă şi cu ochii în tavan deapănă amintiri. Ii urmăresc faţa:este când veselă, când încruntată, când se înseninează de duioşie şi culmea! nu se plictiseşte niciodată…

  24. […] posta azi doar fotografii făcute de noi în Italia, pe malul mătăsoasei Adriatice, o mare albastră și turcoaz, sub un cer senin și prietenos. Firește, cele mai frumoase sunt din Veneția. Enya a […]

  25. Cristi spune:

    Buna ziua.
    Ma numesc Nidelea Cristian, administratorul directorului web http://www.edelbeta.ro.

    Va propun un schimb de link-uri. Va pot promova blogul prin introducerea lui la rubrica Parteneri, in cadrul directorului.

    In schimb as dori sa plasati la dvs. in blogroll urmatorul link:

    Titlu – Fier forjat
    url – http://www.allmetal.ro

    Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati la nideleacristian@gmail.com cu detaliile link-ului dorit de dvs

  26. dumitra spune:

    da mi-ai dat raspunsul chiar cu mici exemple,dar nu te cred nebuna pentru ca esti patrioata,dar …esti asa pentru ca altceva nu ai putea face in alta parte…chiar si in afara acestui oras.nu ma considera uracioasa,dar atata timp cat tinerii nostri absolventi nu isi gasesc rostul in tara asta nu am cum sa fiu de acord cu tine. la noi in Romania o duce bine armata,politia,jandarmeria si celelalte arme …ai nu ai prea multa inteligenta aici te plateste ,chiar poti face rate,eventual stai prin camerele garnizoanei pe te miri ce ca chirie ,iar cei care invata si invata trebuie sa se multumeasca cu resturi sau chiar sa accepte si posturi sub pregatirea lor.
    e frumos ce spui tu dar esti rupta de realitatea zilnica,sau chiar ai pe sot in cadrul unei ”arme” de care dicutam mai sus si atunci chiar poti face si da exemplele de mai sus.
    eu lucrez in afara,nu conteaza in ce tara,sunt mediator pentru comunitatile de straini ai tarii respective,si vin in tara doar 2luni pe an-vara si cu mici exceptii imi fac sarbatorile de iarna aici,dar
    ce incerci tu sa spui ca in cei care stau aici sunt o.k.(exemplele vis-a-vis de tine),sau ca au plecat capsunari si in constructii si accea nu sunt plini de carte ,asa o fi dar suntem si romani care am invatat in tara si suntem respectati AFARA

    • Cati Lupaşcu spune:

      Dumitra, draga mea, ma bucur pentru tine ca te consideri o femeie implinita si fericita. Nu bag mana in foc ca si esti asa, pentru ca modul in care expui problema nu demonstreaza asta. Cert este ca nu vorbim aceeasi limba. Si, mai ales, nu gandim la fel.
      Cine sunt eu, se poate afla cu usurinta, o cautare pe net, o intrebare in stanga si dreapta, e simplu de aflat. Asta daca nu cumva ma cunosti deja destul de bine.
      Cine esti tu, sub protectia anonimatului, poti sa fii oricine si orice. Cert este insa ca, nu stiu in ce tara te-ai realizat tu asa bine profesional, dar de comentat pe blog, comentezi din Braila.
      Poate esti in concediu. E posibil. Oricum, la acest moment, computerul de la care scrii este foarte aproape de al meu, cel mult la doua strazi distanta.
      Si inca ceva: indiferent cine esti, atat cat vei pastra limita decentei esti binevenita, sau binevenit. Nu-ti bate capul cu mine, cand nu o sa imi mai convina ce scrii, te banez. E simplu. E blogul meu personal, daca nu stiai.

  27. john from London spune:

    Eu am petrecut sfarsitul de saptamana….
    aaaaa , scuze ,BUNA ZIUA!
    pai cum sa imi petrec eu sfarsitul de saptamana decat muncind , ca in capitalism muncesti , ai bani , nu muncesti , exact nu ai bani…
    doar ce am venit din vacanta si imi doresc alta vacanta,

    dar azi is liber , ce imi sugerati voi sa fac dupaamiaza
    1- sa merg la club si sa socializez
    2-sa merg la piscina si poate intalnesc vo’ cucoana si sa o salvez din valurile inspumate ,
    3-sa ma plimb prin port dupa care sa ma infund pri vo carciumiara si sa joc carti pana pe la 3 dimineata
    4-sau sa stau acasa si sa citesc Sanda Brown ,

    chiar nu stiu …

    Cu stima John

    • Cati Lupaşcu spune:

      Pai orice, da’ sa cheltuiesti cu grija!
      Totusi:
      1. Piscina, cucoane, exclus, zice Busu la meteo ca ploua de rupe in insula.
      2. Sandra Brawn – ha ha ha mi te si inchipui citind miorlaieli din alea – mor de ras numa’ cand ma gandesc…

      • Mirela spune:

        Cati, apropo! 😉
        Stiu, stiu ca ai fost si esti extrem de ocupata.
        Cand ai timp, (of, of…timp!) sa nu uiti de cartile vacantei! O seara frumoasa! 🙂

  28. john from London spune:

    Pai pe principiul :John dute si uda gradina !
    Sir , dar afara ploua .
    Nu-i nimic , ia umbrela mea!

    ma duc la club zici? sa vad ce zic si alti confrati…

    Grea e viata in regat …..

  29. dumitra spune:

    pacat ca te-ai suparat…eu una cred ca vorbim acceasi limba,dar avem aspiratii diferite…sunt in concediu,iar mediator nu este ceva greu…am pus problema mai suparat doar ptr.faptul ca avem oameni minunati Aici si nimeni nu le cunoaste valoarea…trebuie sa pleci ca sa nu devii banal,sau ridicol.
    nu te cunosc,dar credeam ca putem sa ne ”duelam”si asa macar sa avem amandoua de castigat si altii care ne citesc…
    o zi buna ,ies eu din peisaj…pacat te credeam mai ”razboinica”in sensul bun…dar cedezi usor,poate a fost”touche”?
    ”viata e frumoasa,dar trebuie sa o zgandaresti un pic
    asa poti invata sau pierde”

    • john from London spune:

      hahahahahah, prima data am crezut ca esti o gluma, da o gluma , deci esti mediator , ca in filme , freeze!!! sunt mediator . Hai mai plimba ursu , pa bune , tu nu ai nici notiuni elementare de comunicatii si te crezi …. daca nu cunosti o persoana cum poti adauga dupa „te credeam” .Pe urma 2luni de concediu , plus dec , ohooohoo , pai noi suntem de la oi ?
      Mediator in relatia cu strainii , uaaaau , suna exotic , daca prin absurd ar fi asa , spunei managerului tau ca te ceri afara , nu ai calitati , in primul rand , secretul profesional primeaza , faptul ca renunti e o noncalitate , adica un mare defect pentru un mediator , adica cum faci daca merge bine daca nu , luativa la bataie cocalarilor ,hahahahahahah,e bine ca pleci ca esti P-E-N-i-B-I-L-A.
      Cu stima John

      Ps.Sau poate ai uitat limba si crezi ca ala de da meditatii , e MEDIATOR!

      • dumitra spune:

        nu sunt mediator cum ai vazut in filme,
        sunt MEDIATOR social-cultural pentru
        romani si cei vorbitori de limba
        rusa care traiesc in comunitatile din afara,
        pentru a se integra in ”peisajul”din tara respectiva,unde traiesc ”tara de adoptie”,asa ca nu trebuie sa fiu nici ”razboinica,nici altfel”doar un OM care sa ii ajut a se integra acolo prin prezenta-
        rea conditiilor,drepturilor si indatoririlor
        ce le au.
        daca te afli in Londra probabil nu ai apelat
        niciodata la comunitatea de romani de acolo.
        eu nu vreau sa creada Cati ca am vrut sa
        o jignesc,nu am nici un interes,
        nu o cunosc,imi este simpatica prin
        ceea ce scrie,citesc ziarele romanesti,
        dar mai ales cele brailene,si credeam
        ca putem sa legam un „duel”al cuvintelor,
        asa dezvoltand un dialog politic,social,
        cultural,pentru ca am vazut romani care
        chiar daca au ajuns AFARA tanjesc dupa
        ROMANIA,dar nu se pot intoarce ptr.
        ca nu li se ofera nici o sansa de a o
        duce mai bine,mai frumos.
        nu e vorba despre mine…departe gandul asta
        de mine,ptr.mine e bine,ptr.ca e un servici
        care in tara nu are corespondent
        poate am sarit ”calul”cand am scris de
        aceea m-am retras,sa ii pot trimite
        cand ma intorc ACOLO poze sa vada cum
        o duc romanii si interviuri vizavi
        de cum se adapteaza si ce gandesc,
        ptr.ca sunt si oameni pregatiti care
        nu au avut nici o sansa aici.
        da,2 luni de concediu,e incredibil ptr.unii
        dar si in Anglia,si oriunde in lume
        activitatea mea este rasplatita cu 2 luni
        de concediu,din cauza faptului
        ca nu avem un program fix de lucru
        (de la 6-16 ore de lucru)care ore supli-
        mentare nu se platesc,se dau zile conce-
        diu.
        sunt penibila poate ptr.ca multi romani
        sunt capsunari,constructori,au grija de batrani sau copii,iar cand apare cineva care face
        altceva decat cele enumerate mai sus
        il consideram penibil,
        mincinos sau cum vrei sa-i mai spui…
        DE CE?ptr.ca asa este aluatul nostru
        de romani…

      • john from London spune:

        Buna dimineata !Asculta draguta , ultima fraza nu prea imi place , nu suntem din acelasi aluat , eu sunt BRITISH . DA?
        AAAA…. ce rau am fost , parca imi e mila de tine si zi asa orele suplimentare nu se platesc ? pariu ca ti-au taiat si 25% din leafa si ai biroul la doua strazi de sediul ziarului .
        Si unde ai invatat tu meseria asta de Mediator , povesteste-ne un caz .

  30. Carmen Negoita spune:

    Dacă aş rezuma vara doar la cele 2 săptămâni cât am fost plecată prin Ardeal, pot spune că a fost excepţională. Şi chiar dacă a trecut atât de repede (nu doar vara, ci şi concediul), nu trebuie să fim trişti. Şi toamna are farmecul ei. Trebuie doar să ştim să-l vedem. O săptămână frumoasă, Cati!

  31. Cati Lupaşcu spune:

    10 personalitati ale lumii comenteaza criza din Romania. Merita sa ascultati!
    Vezi comentariu „Baltazar” in Poiana.

  32. Cati Lupaşcu spune:

    Buna dimineata, Dumitra.
    Nu m-am suparat si nici nu fug de „duel”. Discutiile in contradictoriu, dar cu argumente solide si reale in spate, mi se par o provocare extraordinara, pe care niciodata nu o refuz. In cazul tau, eu nu stiu ce ai vrut sa spui, sa faci, sa demonstrezi, dar ceea ce a iesit, ceea ce s-a perceput, e departe rau de conceptul „razboi de idei”. A iesit un mare „imi pute tot” ce inseamna roman (ramas acasa) si romanesc. Si, cu scuzele de rigoare, nu ai dreptate. E o aberatie sa sustii ca au plecat din tara doar geniile, oamenii extraordinari, si au ramas doar prostii, puturosii, mediocrii care se complac intr-un bine la fel de mediocru, dar relativ.
    Am cunoscut zeci de persoane plecate afara. Mai mult sau mai putin inteligente, mai mult sau mai putin realizate. La toti romanii acestia, dar absolut la toti, am remarcat un lucru extraordinar: un dor, o dragoste si un respect pentru tara, aproape inexistente la multi dintre cei ramasi. Vorbesc de oameni cu bun simt. Ceilalti nu fac parte din cercul meu de prieteni sau conostinte. Modul tau de gandire e atipic. Denota o frustrare, o neimplinire, chiar o „ïnvidie”, ale caror cauze nu ma intereseaza sa le descopar. Sau, o mare fatarnicie.

  33. Cati Lupaşcu spune:

    Am citit acum raspunsul pe care i l-ai dat lui John. Vezi tu, acum se percepe altceva, probabil esti mai odihnita, mai relaxata. Acum, da, vorbim o limba asemanatoare. Dumitra, mediocra cum spui tu ca sunt, si sunt, recunosc – nu am crezut niciodata despre mine ca as fi un geniu, fereasca Dumnezeu! – am invatat din viata, din meseria asta a mea, un lucru: nu casa in care locuiesti, nu slujba, nu diplomele, nu suma pe care iti permiti sa o cheltuiesti intr-o luna, iti da „calitatea de om”.
    Am intalnit OAMENI in cele mai sarace sate din Baragan si jigodii in cele mai luxoase birouri sau vile. Am intalnit OAMENI cu 4 clase si nemernici cu 3 facultati.
    Sa fii OM, e atat de simplu, poate tocmai de aceea nu e la indemana oricui.
    Poate de aceea am si ajuns in situatia aceasta critica.
    Mai vorbim.

  34. florin spune:

    Buna,Cati.Incerc sa vin la zi cu cititul posturilor si recunosc ca e dificil, dar nu greu(chiar imi place) si sa punctez din loc in loc cate o opinie,unde se poate, datorita vechimii postarii.Am ales sa punctez aici fiindca m-i s-a parut ceva mai la indemana articolul.Eu asi spune:Cum mi-am petrecut vara,fiindca vara s-a comprimat intr-o luna:august,luna cand se intorc fii risipitori de pretutindeni in tara.A fost cea mai frumoasa vacanta din ultimii 6 ani de cand sant plecat si asta fiindca l-am avut pe baiat cu noi aici de pe 10 iulie si am venit cu totii in august.A fost cea mai lunga perioada in 6 ani in care a trebuit sa reinviem sentimentul de „parinte”.A fost destul de dificil,dar baiatul ne-a ajutat demonstrand ca e matur in multe puncte de vedere si ne-a facut un servici scutindu-ne de multe balbe.Odata ajunsi acasa dupa 2-3 zile de odihna binemeritata si dupa ce am uitat de oribila experienta de a conduce pe celebrele drumuri ale patriei alaturi de, tot atat de celebri, camionagii romani(nu T.I.R-isti),soferi intre ghilimele de marimea 20,coate-goale,fripturisti si analfabeti care pana mai ieri isi faceau veacul sprijiniti in bata,sau zbierand din toti borjocii:PIATA MARE CHERCEAAAAA,AVEM LOCURI!!(in fundul celor din fata sic!).Dar asta e o alta poveste pe care o voi transforma in litere alaturi de multe altele din ciclul:CALATOR PE DRUMURI EUROPENE SI NU NUMAI..!(sa nu va duca gandul ca-l voi ajunge pe Calistrat Hogas,nici pe departe…)Deci,sa revenim la oile noastre.Cum spunem,odata odihniti ne-am suflecat manecile siiii ? LA MUNCA FRATILOR! doar am venit in concediu!!!Ati ghicit!Anul asta vacanta am sarbatorit-o prin munca,ca si cea de anul trecut si toate cele care au trecut.De ne-a” sarit capacele” cum posta Costin.Vara a trecut asa cum a venit,noi insa,santem mai batrani cu o vara.Vine toamna zdrentuita,colorand in batjocura natura in culori nostalgice si reamintindu-ne cu fiecare aparitie, ca santem trecatori prin sevaletul ei.Impresionat de aparitia Dumitrei si de incercare ei de a contura realitatile si diferentele de”dincolo”:nu-ti fa griji, nu esti prima si nici ultima,afara esti respectat datorita muncii prestate, pe cand in tara esti respectat din cauza banilor(nu intamplator am ales jocul:DATORITA vs.DIN CAUZA pt. cei cunoscatori..),mai putin impresionat de saritura direct la gat, a lui john ,in incercarea de a o pune cu”botul pe labe” printr-o miscare mai putin ortodoxa si cum era de astepta de la tine,Cati,un vals printre cuvinte lasandu-ti partenerul incurcat in trena propriei rochii(deformatia bat-o vina!).Mi-ar fi placut sa scriu mai multe despre toamna dar sant bulversat de drumul intoarcerii si nu am inspiratie.Poate intr-un viitor nu prea indepartat.Pana nu trece(toamna).

  35. john from London spune:

    Salut si aici Florin, eu asa sunt antrenat , imi dobor adversarul direct , atacul la jugulara ai ghicit , e preferatul meu , numai ca eu nu lupt cu femeile e chestie de staif , cu ele …iti povestesc altadata , Dumitra si eu am avut un schimb de idei doar .
    Si apoi se spune ca cel mai destept cedeaza , eu NICIODATA.
    JOHN

  36. jbw spune:

    si se mai spuna ca:cainele care latra nu musca(apropous de femei)asa ca: fara povesti cu si despre femei.faptele vorbeste(daca-s pana-n 50)

  37. […] Negura, Alexandru, Carmen, Anny, Ionut Sandu, Cati Lupascu, Adela Onete, Calin Hera, Shayna, Ciupanezul, Derscanu, Camelia Bucur, şi nu în ultimul rând, […]

  38. […] Negura, Alexandru, Carmen, Anny, Ionut Sandu, Cati Lupascu, Adela Onete, Calin Hera, Shayna, Ciupanezul, Derscanu, Camelia Bucur, şi nu în ultimul rând, […]

Lasă un comentariu